Daten als je kinderen hebt, zo ga je ermee om

Relaties door Sandra E

Vlinders in je buik en de minuten aftellen tot je elkaar weer ziet…Je hebt een nieuwe liefde en de start van een kersverse relatie is altijd opwindend en spannend. Heb je kinderen? Dan wordt het nog even een stukje ingewikkelder. Hoe ga je er eigenlijk mee om, daten als je kinderen hebt? 

daten als je kinderen hebt

Lees ook: 5 tekenen dat je partner huwelijksmateriaal is

Stel je nieuwe liefde niet te snel voor

Stel de kennismaking zo lang mogelijk uit. Denk je dat dit wel eens een serieuze relatie voor langere tijd wordt? Dan kun je langzaam je partner gaan voorstellen. Het is namelijk niet prettig wanneer er steeds weer iemand verdwijnt uit je kinds leven. Tip: Zorg ervoor dat ze niet per ongeluk je telefoon pakken en je verliefde appjes vinden…

Langzaam kennismaken 

Weet je dat het een blijvertje is? Laat je kinderen dan rustig kennismaken. Begin met een middagje op de koffie of thee. Kinderen (jong of oud) hebben tijd nodig om iemand te leren kennen. Hoe voorzichtiger je het aanpakt, hoe meer profijt jij ervan hebt.

Doe niet te klef 

Doe vooral niet te klef waar de kinderen bij zijn. Bewaar die zoen en die knuffel als jullie samen zijn. Voor kinderen is het al snel te veel en geef ze dus de tijd om te wennen aan het idee dat jij een nieuwe relatie hebt.

Geef het goede voorbeeld 

Geef tijdens het daten het goede voorbeeld naar je kinderen toe. Dus niet de hele dag appen en bellen en andere contacten laten verwateren. Ben je alleen met je kinderen? Geef dan de volle aandacht aan hen.

En andersom...

Vertel je nieuwe liefde ook over je kinderen. Over hun interesses, hobby’s en andere informatie, die kan helpen om de eerste kennismaking of gesprek gemakkelijk te laten verlopen.

Lees ook: Nooit ruzie met je partner: goed of gevaarlijk?