Seks & relaties / Relaties
Relaties

Tekenen dat jij en je jeugdvriendin uit elkaar groeien


Tijdens de playbackshow waren jullie K2 (K3 werd ‘m niet) en op de basisschool wilden jullie altijd naast elkaar zitten. Jullie waren de beste vriendinnetjes. Je kent haar inmiddels al meer dan 10 jaar, maar zijn jullie eigenlijk nog wel zo goed bevriend? 
 
Toen jullie wat ouder werden, fantaseerden jullie over je eerste vakantie weg. En ook samen een appartementje in de stad huren zagen jullie wel zitten. Maar na de middelbare school, gingen jullie opeens allebei een andere opleiding volgen en merkte je dat jullie levens heel anders werden. Aan deze tekenen merk je dat jij en je jeugdvriendin uit elkaar groeien…
 
Jullie spreken elkaar steeds minder 
Afspraken worden verplaatst of uitgesteld en stiekem vind je dat helemaal niet erg. Als je nadenkt over wat je in het weekend wilt doen, denk je niet meteen aan haar. Je laat steeds minder van je horen en andersom appt zij jou ook niet zo vaak meer. 

 
Als jullie afspreken, is het in het begin een beetje houterig
Als jullie de agenda’s dan een keer hebben getrokken en een datum hebben geprikt, is het in het begin een beetje awkward. Jullie geven elkaar een onhandige knuffel en vragen drie keer ‘hoe het nu gaat’. Pas na een tijdje begint de oude gezelligheid weer te komen. 
 
Je merkt dat je je steeds vaker aan haar stoort 
Je staat steeds minder vaak achter haar beslissingen en je stoort je bovendien een beetje aan haar soort humor wat je vroeger altijd zo grappig vond. Ook ga je je meer irriteren aan de manier waarop ze dingen bekijkt en in het leven staat. Jullie zitten niet meer op een lijn. 
 
Je vertelt dingen haar niet meer als eerste 
Wanneer je eindelijk hoort dat je die toffe promotie hebt gekregen, zijn er een aantal mensen die jij meteen een belletje geeft. Je jeugdvriendin hoort het echter pas een maand later wanneer jullie elkaar toevallig tegenkomen op straat. 
 
Jullie lijken het allebei niet erg te vinden dat jullie elkaar niet meer spreken
Dat jullie elkaar steeds minder vaak spreken, lijkt geen van jullie beiden echt te storen. Uit beleefdheid zeg je tijdens jullie afspraak dat jullie echt vaker moeten afspreken, maar het initiatief nemen doe je vervolgens ook niet. Maar ja, ook van haar kant blijft het stil. 

 
Als je met haar afspreekt, doe je dat voor old times’ sake 
Je voelt je nostalgisch, hebt net je vriendenboekje doorgebladerd en hoopt plotseling op datzelfde gevoel dat je vroeger had als jullie afspraken. Je belt haar op, toevallig kan ze nog ook en jullie meeten op jullie favoriete terrasje. Maar zo gezellig als jullie het vroeger hadden, hebben jullie het eigenlijk niet meer…
 
Ben jij nog bevriend met al je jeugdvriendinnen?