Mama / Zwanger
Zwanger

19 weken zwanger: oortjes die kunnen horen!

Reageer 0

Je bent 19 weken zwanger! Dat kun je nu wel uitschreeuwen want je baby luistert vanaf deze 19e week lekker met je mee: zijn gehoor begint namelijk te werken. En dat er nu een kleine spruit in je buik groeit begin je zelf steeds meer te merken: als het goed is ga je ‘m nu toch wel voelen. 

Langs de meetlat: 14,7 cm
Op de weegschaal: 245 gram

 

19 weken zwanger: liedjes zingen!

Als je vanaf het begin je zwangerschap per week volgt, is dit vast en zeker weer een mijlpaaltje: de oren van jouw baby zitten bijna helemaal op de juiste plek en dat betekent dat ze nu ook beginnen te werken. Dat wordt volop praten en liedjes zingen tegen jouw kleintje! En denk niet dat dat stom is: het is alleen maar goed als jouw baby kan wennen aan jouw stem. Nadat hij geboren wordt zal hij jouw stem (en die van je partner) ook gaan herkennen. Net als de oren zitten nu ook de armpjes en beentjes ongeveer op de goede plek. En terwijl het skeletje eerst vooral uit kraakbeen bestond, wordt het nu steeds meer bot. Zo wordt jouw kleine wurmpje steeds meer een echt mensje. 

19 weken zwanger

19 weken zwanger: donkere tepels en een zwangerschapsstreep

Misschien heb je ‘m al zien verschijnen: een zwangerschapsstreep. Dit is een donkere streep van je navel tot je schaamstreek en heeft niet perse een functie en is ook niet gevaarlijk. Bijna driekwart van alle zwangere vrouwen krijgt ‘m! De streep verdwijnt meestal weer na de bevalling. Wat ook kan veranderen zijn je tepels - deze kunnen donkerder worden vanwege een verhoogde pigmentproductie. 

Ga snel door naar de volgende: 20 weken zwanger

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen