10 weken zwanger: steeds meer een mensje

Zwanger door Redactie Ze.nl

Geef maar toe: echt knap was jouw ieniemini embryo de afgelopen weken niet. Niet dat het uitmaakt natuurlijk, maar daar komt nu wel verandering in. Van een gordeldiertje verandert jouw kleine baby steeds meer in een mensje. Als je 10 weken zwanger bent beginnen de geslachtsorganen te ontwikkelen en krijgt het lichaampje steeds meer een menselijke vorm. Nu je jouw zwangerschap per week volgt, zijn we alweer aanbeland bij week 10!

10 weken zwanger

Langs de meetlat: 2 cm
Op de weegschaal: 4 gram

 

10 weken zwanger: zo ziet de baby eruit

Zoals we net al zeiden, jouw baby wordt steeds meer een echt mensje. Zo verdwijnen de zwemvliezen langzaam tussen z’n ieniemini vingertjes, krijgt zijn neus een beetje vorm en wordt ook de bovenlip gevormd. En in plaats van een gek uitsteeksel wordt zijn hoofd nu echt steeds ronder. En: die gekke staart (die eigenlijk gewoon z’n ruggengraat is) is verdwenen. Verder zijn zijn oogleden bijna groot genoeg om de ogen te bedekken. 

10 weken zwanger: baarmoederballon

Je baby is niet het enige wat groeit in jouw buik: ook jouw baarmoeder neemt in rap tempo toe. Het kan heel goed dat je broeken steeds strakker gaan zitten en je vaker je knoop los moet doen. Het is helemaal niet gek om al naar zwangerschapsbroeken te kijken hoor! Deze zijn vaak verstelbaar en kun je dus ook in de eerste weken al gemakkelijk aan. En andere moeders kunnen het beamen: die dingen zitten verdomd lekker.

10 weken zwanger: hoe lang ben je nu zwanger?

Oke, 10 weken dus. Maar bij 10 weken zwangerschap kan nóg preciezer worden vastgesteld hoe lang jij zwanger bent en wanneer je bent uitgerekend. Je zult zien: die uitgerekende datum wordt bijzonder voor je en ga je waarschijnlijk nooit vergeten! 

Ga snel naar de volgende: 11 weken zwanger