Wat je kunt dragen als je niet van typische zwangerschapskleding houdt

Zwanger door Redactie Ze.nl

Het zal geen nieuws voor je zijn, maar als je zwanger bent verandert je lichaam. Veel, heel veel. Sneller dan je verwacht zitten je broeken al gauw te strak en kan je knoop niet meer dicht zonder dat je er buikpijn van krijgt. Rond de twintigste week van je zwangerschap gaat het echt los: dan maakt de groei van je buik flinke sprongen. Je kunt je getailleerde bloesjes en strakke shirts dan wel gedag zeggen! Er is genoeg zwangerschapskleding, maar dit hoeft niet altijd jouw stijl te zijn. Gelukkig zijn er genoeg andere opties, zodat je de typische zwangerschapskleding grotendeels over kunt slaan. Wij geven je wat tips!

(Flared) leggings

Een zwangerschapsbroek kan heerlijk zitten, maar we snappen het heel goed als je geen zin hebt een aantal nieuwe broeken te moeten kopen voor slechts 9 maanden. Gelukkig kun je vaak ook met een legging goed uit de voeten. Deze hebben geen knoop die dicht moet en gelukkig heb je tegenwoordig genoeg leuke leggings! Tips: kijk eens bij Stieglitz voor te gekke flared leggings.

Kimono's

Lange kimono's zijn zooo elegant als je zwanger bent!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📷@whatdoesnotexist 🔸follow @cutepregnancyoutfits

Een bericht gedeeld door Cute Pregnancy Outfits (@cutepregnancyoutfits) op

T-shirts en longsleeves

Genoeg spul in de winkel wat niet perse voor zwangere vrouwen bedoeld is, maar wél past. Eenvoudige oversized t-shirts of longsleeves (check de mannenafdeling of plunder je vriend’s kledingkast) staan al vaak stukken minder tuttig dan typische zwangerschapskleding met her en der een strik.

Knoop je bloes op

We kwamen dit idee tegen op Instagram en vonden het erg geslaagd! Je kunt je (spijker)bloes opknopen tot boven je buik, met daaronder bijvoorbeeld een zwangerschapsjurk. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar het resultaat vonden wij erg leuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @ milchmithonig op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ashley Tarkington Jackel (@ashnfashn) op

Maxi dresses en maxi rokken

Een maxi dress is ideaal als je zwanger bent. Deze zijn vaak iets wijder en vallen zo dus perfect over je buik heen. Maxi rokken kunnen supervrouwelijk staan onder je zwangere buik en zijn perfect voor heerlijk lente- of zomerweer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @ shoppinkblush op

Oversized herenbloes

Mooie herenbloezen van bijvoorbeeld Ralph Lauren of Tommy Hilfiger kunnen perfect zijn om als zwangere vrouw te dragen. Draag ze lekker oversized over een legging of zwangerschapsbroek heen, rol de mouwen een beetje op et voila! Nu weten wij ook wel dat dit niet de goedkoopste merken zijn, maar je kunt vaak nog heel mooie exemplaren vinden via Marktplaats of in een vintage winkel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📷@s.backk 🔸follow @cutepregnancyoutfits

Een bericht gedeeld door Cute Pregnancy Outfits (@cutepregnancyoutfits) op

Vesten 

Een stoer vest of jasje kun je prima je hele zwangerschap door blijven dragen. Kies voor een stoere van bijvoorbeeld Adidas of juist iets vrouwelijkers, bijvoorbeeld een (grof) gebreid vest.  Het enige wat je dan nog nodig hebt is een t-shirt of top dat je eronder draagt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cute Pregnancy Outfits (@cutepregnancyoutfits) op


Lees ook: Zwangerschapskwalen waar niemand je over vertelt

Foto door Mickael Tournier via Unsplash