Waarom je wel op horoscopen moet letten als je gaat daten

Relaties door Redactie Ze.nl

Wanneer we op zoek gaan naar een nieuwe vlam, letten we op de klik: is-ie er of is-ie er niet? Een andere factor waar we ook op kunnen letten, is de horoscoop. Echt? Ja! Een kijkje naar de horoscoop van je date kan helpen om uiteindelijk de beste partner te vinden.

horoscopen relaties

Lees ook: Horoscopen: 4 vrouwen die heilig geloven in wat de sterren vertellen

Hoe werken horoscopen in relaties?

Sterrenbeelden kunnen een goede indruk geven van hoe wij als persoon zijn. Veel mensen die hun horoscoop lezen, kunnen zich herkennen in het verhaal. Honderd procent overeenkomen doet het haast nooit, maar er zijn wel bepaalde eigenschappen die bij de één een stuk sterker zijn dan bij de ander.

Vaak wordt er bij horoscopen goed gekeken op welke manier bepaalde karaktereigenschappen bij elkaar aansluiten. Zo staan Weegschalen erom bekend dat zij erg onzeker kunnen zijn en moeilijk beslissingen nemen. Zoals je kunt begrijpen is het voor hen daarom ontzettend lastig om een relatie aan te gaan met een andere Weegschaal. Zij zijn onzeker in de relatie en doordat zij allebei moeite hebben met hun eigen beslissingen maken, kan het uiteindelijk op vervelende situaties uitlopen. 

Daarentegen kunnen Rammen het erg goed met elkaar vinden omdat zij beiden erg innovatief zijn. Zij kunnen elkaars ideeën goed aanvullen en op deze manier zorgen dat zij verder komen in het leven. Dit heeft voor allebei een aantal grote voordelen en leidt ertoe dat de relatie over het algemeen ook op een goede manier kan worden gestart en worden doorgezet.

Welke horoscopen passen goed bij elkaar? 

De Ram en Leeuw passen extreem goed bij elkaar doordat zij samen een goed doorzettingsvermogen hebben. Hierdoor overwonnen ze samen de grootste problemen die een relatie teweeg kan brengen. Boogschutters en Vissen hebben over het algemeen relaties vol optimisme, avontuur en liefde voor elkaar. Weegschalen en Tweelingen kunnen het door hun intellectuele niveaus goed met elkaar vinden en hebben geen enkele moeite om samen een goede verbinding op te bouwen. 

Weegschalen en Schorpioenen passen ook zeer goed bij elkaar. Beiden hebben diepe gronden die ze bij elkaar naar boven brengen. Een relatie tussen Leeuwen en Tweelingen lijkt op een relatie tussen twee kinderen: de Leeuw heeft fantastische ideeën terwijl de Tweeling continu het avontuur opzoekt. En dat brengt unieke combinaties en situaties met zich mee. Leeuwen en Watermannen zijn het meest passioneel van alle horoscopen en zijn op papier daarom ook de beste match. Ze kunnen elkaar goed aanvullen en ook aanvoelen, waardoor er een perfecte relatie ontstaat voor beide kanten.

Welke horoscopen passen niet goed bij elkaar?

Dan zijn er ook nog relaties waarin bepaalde horoscopen op papier geen goede match zijn. Goed om te weten, want uiteindelijk zorgt dit er ook weer voor dat er vooraf meer duidelijkheid is over hoe de relatie gaat werken.

Leeuwen matchen bijvoorbeeld ontzettend lastig met Vissen, omdat allebei moeite hebben met vertrouwen. Kreeften en Rammen kunnen door een langzaam groeiende emotionele band ook moeite hebben om een goede relatie te krijgen. En dan zijn er nog Boogschutters en Maagden, die op papier niet altijd een happy ever after tegemoet gaan.

Lees ook: Horoscoop 2.0: Dit vertelt je ascendant over je persoonlijkheid