Wat een wonder: Vrouw bevalt twee keer binnen een maand

Zwanger door Laura

Veel zwangere vrouwen zien als een berg tegen de bevalling op, moet je nagaan als je twee keer bevalt binnen vier weken tijd. De 20-jarige Arifa uit Bangladesh werd heel onaangenaam verrast toen ze een paar weken na de bevalling van haar eerste kindje weer weeën kreeg. Hoe dat kon? Ze bleek twee baarmoeders te hebben.

Lees ook: Nicci is geboren met twee vagina’s: ‘Ik voelde me een freak’

Twee baarmoeders

Toen Arifa vorige maand een gezonde zoon ter wereld bracht, ontging het de artsen niet alleen dat de vrouw twee baarmoeders had. Daarnaast bleek ze nog zwanger te zijn van een tweeling(!). De jonge vrouw had zelf ook geen flauw benul van haar bijzondere anatomie. Het kwam dan ook als een totale verrassing dat haar vliezen 26 dagen na de bevalling van haar eerste baby opnieuw braken. Bij het ziekenhuis aangekomen werd besloten dat een keizersnede de veiligste optie was. Daar kwam een gezonde tweeling ter wereld: een meisje en jongen.

Hoewel Arifa en haar man Suman slechts 60 euro per maand verdienen, zijn ze dolgelukkig met hun onverwachte extra gezinsuitbreiding. "Het is een wonder van Allah dat al mijn kinderen gezond zijn. Ik zal mijn best doen om hen gelukkig te houden", aldus de vader.

Lees ook: VIDEO: Baby nét op tijd gered als plafond instort