Emily (32) is eenzaam: 'Soms spreek ik drie weken lang met niemand'

Psyche & spiritualiteit door Laura

Denk jij bij eenzaamheid aan oude vrouwtjes in een bejaardentehuis? Dat heb je het mis. De 32-jarige Emily voelt zich "de meest eenzame vrouw op de wereld". Soms voelt ze zich zo alleen dat ze naar de supermarkt gaat om een praatje te maken.

emily eenzaam

Lees ook: Frankies haar is bijna 2 meter lang: 'Ik was het al 20 jaar niet meer'

Weken geen contact

De alleenstaande moeder uit Engeland stortte haar hart uit in een online bericht. Hoewel ze drie kinderen heeft en overkomt als een opgewekt en gelukkig persoon, voelt ze zich enorm eenzaam. "Ik heb al jaren geen vrienden meer gemaakt. Soms praat ik drie weken lang niet met iemand. Wanneer ik wel menselijk contact heb, is dat met een vreemdeling of met een winkelmedewerker. Als ik weken geen volwassen gesprekken heb, ga ik naar de supermarkt om met anderen in contact te komen."

Geen vrienden

Met haar drie kinderen kan Emily namelijk geen 'echte' gesprekken voeren, vertelt ze. Bovendien zijn ze vaak op school of bij hun vader. "Mijn jongste is drie jaar en hoewel ze haar afleiden, kunnen ze mijn eenzame gevoel niet verminderen." Vrienden heeft Emily niet. "Ik heb al tien jaar geen nieuwe vrienden gemaakt. Mijn moeder en broer spreek ik af en toe, maar ik zie ze weinig."

Dertigers ook eenzaam

Nu de feestdagen weer om de hoek staan, wordt het nog zwaarder voor Emily. "De eenzaamheid is nog meer voelbaar rond deze tijd van het jaar. Andere mensen maken plannen voor Kerst en bespreken bij welke feestjes ze aanwezig zullen zijn", schrijft Emily. Met haar openhartige bericht hoopt ze gelijkgestemden een hart onder de riem te kunnen steken. Ze hoopt dat er meer wordt gedaan om eenzaamheid bij andere jonge vrouwen te voorkomen. "Niemand denkt dat dertigers eenzaam zijn. Iedereen denkt dat eenzaamheid alleen voorkomt bij ouderen. Zij spreken tenminste nog af met hun verzorgers en er worden dagactiviteiten voor ze georganiseerd. Als je jong bent, is die steun er niet."

Emily's oproep heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels hebben tientallen mensen hun vriendschap aan haar aangeboden.

Lees ook: Cute! Liefde op het eerste gezicht tussen Andries en Cathy bij First Dates

Bron: TheSun