Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Voel je je een beetje down? Dit kan je helpen (en nee, het is niet sporten)

Reageer 0

Iedereen voelt zich weleens een beetje down zo nu en dan. Het meest gegeven advies? Ga sporten. En het klopt ook wel, want bij sporten komt er endorfine vrij en dat stofje maakt je weer een beetje gelukkig. Ben je net als wij niet bepaald een goboren atleet? Dan is er gelukkig nóg een truc om je wat beter te laten voelen, en die staat ons een stuk beter aan...

Volgens onderzoekers van de Universiteit van het Duitse Freiburg is regelmatig een warm bad nemen een heel goede manier om depressieve gevoelens tegen te gaan. Zij onderzochten een groep mensen met een gemiddelde leeftijd van 48, waarvan iedereen aan een verschillende mate van depressie leed. Hun mate van depressie werd uitgedrukt in een aantal punten. Hoe erger de depressie van een persoon, hoe meer punten diegene had. Deze groep werd in tweeën verdeeld: het ene deel moest twee keer per week sporten, het andere deel moest twee keer per week een warm bad nemen. Het enige wat zij moesten doen was dertig minuutjes in een bad van 40 graden zitten waarna ze twintig minuten in een badjas of handdoeken gewikkeld zaten met een warme kruik.

Wat blijkt? Na enige tijd bleek de groep die regelmatig in bad ging meer depressiepunten te zijn verloren dan de groep die twee keer per week moest sporten! Klinkt ons dat even als muziek in de oren. 

Lees ook: Onder hypnose naar een vorig leven: ‘Ineens stond ik op een 19e eeuwse prairie’ - Ze op Therapie

Foto door Yuris Alhumaydy via Unsplash

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen