Dit is het beste ontbijt als je wat kilo's kwijt wilt raken

Eten door Roos

Ben je afgelopen tijd je boekje weer even te buiten gegaan en wil je de komende tijd even op de kilootjes letten? Je bent niet de enige. Onder het mom 'een goed begin is het halve werk' kun je het beste starten bij de belangrijkste maaltijd van de dag: je ontbijt. En sla 'm vooral niet over, want hier lees je welk ontbijt je het beste kunt eten om wat kilo's kwijt te raken. 

Als je onderstaande dingen combineert heb je een gezond en voedzaam ontbijtje voor als je wat gewicht wil verliezen.

Eieren

In eieren zitten eiwitten, duh. En laten die je nou net lekker lang een voldaan gevoel geven, waardoor je minder snel honger krijgt. Eieren zitten bovendien boordevol essentiële aminozuren. Wissel af en toe een zachtgekookt eitje af met een omelet of spiegelei.

Kip

Jep, klinkt een beetje gek als ontbijt, maar daarom geen minder goede keuze! Mager vlees in combinatie met eieren houdt je eiwit- en ijzergehalte namelijk op peil. Let wel op: vette vleessoorten als worst, spek en gehakt tellen niet mee hé.

Noten

Amandelen, pecannoten en walnoten zijn goede bronnen van gezonde vetten. Maar zorg wel dat je niet meteen een hele zak wegwerkt, want er zitten veel calorieën in noten. Dus beter een handjevol.

Fruit

Fruit: weinig vet en weinig calorieën en boordevol vezels, vitamines en voedingsstoffen. kijk, daar houden we van. Vermijd fruit in blik, want dat is meestal minder voedzaam en zit veel suiker in.

Vetvrije Griekse yoghurt

Vetvrije Griekse yoghurt is een geweldige bron van vitamine B, calcium, eiwitten, kalium en zink. Ideaal dus om je dag mee te starten! Beetje muesli, fruit en noten erdoorheen en jouw dag kan niet meer stuk.

Sidenote: natuurlijk werkt dit niet als je vervolgens de hele dag losgaat met burgers, friet en chocola. Bon appetit!

Lees ook: 12 producten die over de datum nog prima te eten zij