Paardenfan? De Efteling is op zoek naar echte helden voor paardenstunts

De maatschappij door Roos

Ben jij een echte paardenfan? Dan is deze baan je misschien wel op het lijf geschreven én de uitgelezen kans om van je hobby je werk te maken. De Efteling is namelijk op zoek naar stuntmannen en -vrouwen die niet terugdeinzen van spannende paardenstunts. Het is voor de theatershow De Raveleijn, die al een aantal jaar een groot succes is.

Raveleijn

De show Raveleijn is al sinds 2011 een groot succes in het pretpark en gaat over vijf broers en zussen die verhuizen naar het plattenland. Daar vinden ze een poort en zodra ze die passeren met vijf raven, komen ze in een magische, middeleeuwse, wereld terecht. De kinderen worden ruiters, de raven worden paarden. Het hoogtepunt van de show is een gevecht tussen de kinderen en de draak Draconicon.

De show wordt zo’n drie tot zes keer per dag opgevoerd in het theater. Het theaterteam bestaat uit zo'n veertig mensen en de ruiters spelen daarbij een belangrijke rol. Zo moeten ze niet bang zijn om van een paard af te vallen en stunts uit te voeren met een zwaard en speer. Niet bepaald je typische kantoorbaan!

Voor de show is de Efteling nu op zoek naar nieuwe 'show performers'. Wil jij deel uitmaken van die fantastische show? Solliciteer dan snel, want je bent vast niet de enige.

Lees ook: Terugkijken: Staande ovatie voor Glennis Grace in halve finale America's Got Talent

Beeld: De Efteling