Noura (19) vermoordde haar man nadat hij haar in gedwongen huwelijk verkrachtte

De maatschappij door Roos

Het verhaal van de negentienjarige Noura Hussein lijkt regelrecht uit een horrorfilm te komen. Toen ze vijftien was werd ze gedwongen om met een oudere man te trouwen. Toen ze weigerde om seks met hem te hebben verkrachtte hij haar met de hulp van zijn oom en broer. Ze vermoordde hem en zit nu in de dodencel in Soedan. Aan CNN deed ze haar verhaal.

Lees ook: Bouwke (36) heeft borderline: 'Het crazy bitch-imago klopt niet'

Gedwongen kindhuwelijk

Het tragische verhaal van de tiener hield de hele wereld in zijn greep. Het zorgde voor veel aandacht voor gedwongen kindhuwelijken in Soedan. En dat is maar goed ook, want de wettelijke minimumleeftijd voor een kindbruid is daar amper tien jaar en verkrachting wordt daar niet eens als een misdaad gezien. Aan CNN deed Noura haar verhaal. Hieronder lees je haar eigen woorden.

Noura: “Hij vertelde aan mijn ouders dat hij met me wilde trouwen toen ik vijftien jaar was. De eerste keer dat ik hem zag, was een week nadat hij het huwelijksverzoek had gedaan bij mijn oom. En vanaf de eerste keer dat ze me vertelden dat ik met hem moest trouwen, weigerde ik. Ik zei hen dat ik niet wilde trouwen, ik wilde studeren. Ik richtte me rechtstreeks tot mijn toekomstige echtgenoot en zei hem: ‘Ik wil niet met je trouwen.’"

Gevlucht

"Ik vluchtte naar het huis van mijn tante in een ander dorp, maar twee dagen later brachten ze me terug en vond de religieuze ceremonie plaats bij ons thuis, twee weken na het aanzoek. Daarna sprak ik hem niet meer. Wanneer hij langs kwam, zorgde ik dat ik niet thuis was."

"De officiële huwelijksplechtigheid vond drie jaar later plaats na mijn laatste schoolexamens. Alle gebruikelijke rituelen passeerden de revue, maar ik nam nooit een cent aan van mijn welstellende schoonfamilie. Ik kookte van woede. Ik wilde deze man niet. Ik overwoog zelfs om zelfmoord te plegen."

"Ik huilde toen ik naast hem zat. In de auto zocht hij steeds toenadering, maar ik kroop telkens wat verder weg. We kwamen aan bij de flat en ik sloot me op in een van de kamers. Dit bleef zo doorgaan. Ik weigerde de kamer te verlaten of te eten. Op de derde dag droeg hij me op om te deur te openen. Ik weigerde opnieuw. Terwijl hij sliep, sloop ik naar buiten, maar de voordeur zat op slot."

Verkracht

"Op dag negen kwamen zijn familieleden. Zijn oom vroeg me naar de slaapkamer te gaan. Ik zei nee maar hij sleurde me ernaartoe en zijn neef sloeg me. Ze trokken mijn kleren uit en hielden me met zijn drieën in bedwang. Mijn ‘echtgenoot’ deed ook zijn kleren uit terwijl ik huilde en schreeuwde. Uiteindelijk verlieten ze de kamer. Ik was naakt. Ik bloedde. De volgende dag greep hij me vast, gooide me op bed en probeerde boven op me te klimmen. Ik vocht terug en met mijn hand greep ik naar een mes dat onder het kussen lag."

"Ik liep naar het huis van mijn ouders. Ik weet niet hoe ik dat voor mekaar heb gekregen. Ik had nog steeds dat mes vast."

"Het was mijn droom om rechten te studeren, dan te trouwen en uiteindelijk zelf rechter te worden.”

Lees ook: Peta (28): 'Mijn moeder liet mij verkracht worden'

Bron: CNN, HLN, Beeld: iStockphoto