Dit zijn de 23 domste redenen waarom er ooit een alarmlijn werd gebeld

De maatschappij door Michelle Bakker
1 van 5

Iedereen weet het: bij spoed bel je 112, en in Amerika 911. Toch is het begrip ‘spoed’ niet bij alle mensen hetzelfde. Alarmnummers over de hele wereld worden om de meest belachelijke redenen gebeld. Vervelend voor het personeel, maar voor ons zijn deze domme verhalen natuurlijk best wel grappig. En ongelofelijk, vooral ongelofelijk. 

Dit zijn de 23 domste redenen waarom er ooit een alarmlijn werd gebeld

23. Boos om een broodje

In 2012 belde Rother McLennon uit het Amerikaanse Connecticut met 911 nadat een broodjeszaak zijn broodje niet naar wens had gemaakt.

22. Brand in de badkamer

Elaine Owens had de schrik van haar leven toen ze vuur in haar badkamer zag en aarzelde geen moment om 911 te bellen. De brandweer rukte uit en zagen dat de ‘vlammen’ niets meer dan het reflecterende licht op het douchegordijn waren.

21. Nog een keer boos om een broodje

Ook in Florida ging het mis met een broodje toen Reginald Peterson met de alarmdiensten belde toen een filiaal van Subway was vergeten saus op zijn broodje te doen. En of dat niet genoeg was belde hij daarna nogmaals om te klagen dat de politie volgens hem niet snel genoeg tot actie overging…

20. Een beetje file

Een file kan ontzettend vervelend zijn, maar voor Joe McCain (ja echt, het broertje van John McCain) was het reden genoeg om 911 te bellen. Toen de dienstdoende telefoniste aangaf dat het niet echt een reden was om de alarmdienst te bellen reageerde hij met een chique “f*ck you!”. Vervolgens belde de telefoniste naar Joe, maar kreeg zijn voicemail. Ze liet een bericht achter waarin ze vertelde dat wat hij gedaan had strafbaar was. Waarop, jawel, Joe wéér 911 belde om te klagen over dit voicemailbericht. Klinkt als een fijne vent, die Joe.