Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Peta (28): 'Mijn moeder liet mij verkracht worden'

Hoe kun je zoiets doen? De 28-jarige Peta heeft het zich jaren afgevraagd. Ze werd in 2006 verkracht en haar eigen moeder liet het toe. Toen ze jaren later eindelijk de moed had om haar moeder te bellen en die vraag te stellen, kreeg ze dit antwoord: "Maar je was wel al zestien, ik had het nooit toegelaten als je jonger was geweest." Hoewel het een klap in het gezicht was, was ze blij met de uitspraak.

peta

Lees ook: Erica (35): 'Ik raakte op mijn twaalfde verslaafd aan porno'

Het telefoongesprek tussen haar en haar moeder Therese had Peta namelijk opgenomen zodat het als bewijsmateriaal kon worden gebruikt in de rechtzaak. Peta vertelde haar aangrijpende verhaal in een Australisch nieuwsprogramma.

Dronken gevoerd

Het incident gebeurde in 2006 toen Therese haar 16-jarige dochter Peta meenam op "meidenweekend". Op een moment liet Therese een man, "Thommo" genaamd, achter bij haar tienerdochter in de motelkamer. Ze hebben haar dronken gevoerd met vodka, zodat hij zijn gang kon gaan. Ook gebruikte de verkrachter geen condoom. Terwijl Peta werd misbruikt rookte haar moeder buiten de motelkamer sigaretten.

Verkracht door nieuw vriendje

Therese beweerde dat ze niet wist wat er in die kamer gaande was, volgens haar had de man beloofd dat hij haar dochter niet zou aanraken. Maar Peta gelooft haar niet. "Ze wist best wat er binnen gebeurde. Ze had alles gepland. Dat is geen moeder. Ze had mij even goed die dag kunnen vermoorden. Hoe kan een mama nu buiten blijven zitten wachten, wetende dat haar dochter intussen verkracht wordt door haar potentiële nieuwe vriendje?"

Peta herinnert zich nog goed wat er gebeurde. "Hij zei niks", vertelde ze. "Ik voelde het schuren van zijn stoppelbaard. Hij had stoppels en dat voelde ik. En ik herinner me nog altijd die geur van hem. Dat herinner ik me nog. Hij hield mijn handen naar beneden. Ik kon me niet bewegen en hij was erg zwaar... hij zat bovenop me."

"Je was zestien"

Naar eigen zeggen was Peta eerder niet sterk genoeg om haar verhaal te delen met de buitenwereld. Zoals veel slachtoffers van seksueel geweld was ze bang dat niemand haar zou geloven. Uiteindelijk deed ze aangifte en deed haar moeder onder dwang toch een bekentenis. "Het was nog altijd verkrachting, maar je was zestien", verdedigde Therese zich tegenover haar eigen dochter. "Ik zou hem niet aan je hebben laten zitten als je jonger was geweest, zeker niet."

Dankzij de telefoonopname werd Therese veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De verkrachter 'Thommo' wordt nog steeds gezocht. 

Lees ook: Demi (20) heeft de ziekte van Lyme 'Ik ben 24/7 aan mijn bed gekluisterd'