Deze beautyproducten kun je het best bewaren in de koelkast tijdens zomerse temperaturen

Make-up door Redactie Ze.nl

Heerlijk, wanneer het kwik tot boven de 25 graden stijgt. Maar iets minder fijn voor je make-up producten. Je kunt, om je beautyproducten te beschermen, ze in de koelkast leggen, maar helaas is dit niet voor alle beautyproducten een goed plan. Wij maakten een lijst met alle beautyproducten die tijdens een zomerdag een plekje in de koelkast verdienen. You can thank us later! 

makeup

Lees ook: Met dit trucje wordt je uitgedroogde mascara binnen 2 minuten weer als nieuw

1. Setting en priming spray

Draag je in de zomer geen foundation omdat je bang bent dat het van je gezicht druipt? Geen zorgen, er bestaat namelijk priming en setting spray! Een priming spray gebruik je voor je make-up routine en een setting spray erna. Door deze producten in de koelkast te bewaren, kun je heerlijk verfrissend je make-up routine beginnen of eindigen én blijft je make-up langer zitten.

2. Lippenstift en lippenbalsem

Om te voorkomen dat je lippenstift en lippenbalsem door het warme weer smelt of afbreekt, kun je deze beautyproducten ook het beste in de koelkast leggen. 

3. Vitamine C

Ook alle beautyproducten met vitamine C of retionol vinden de koelkast veel fijner dan de hitte. Door de tropische temperaturen verandert namelijk de structuur en samenstelling van deze producten.

4. Parfum

Door de warmte kan je parfum verdampen en zelfs van geur veranderen. Ieks! Om dit te voorkomen kun je het flesje in de koelkastdeur bewaren. De koelkastdeur is namelijk de minst koude plek in je koelkast, want ook een te lage temperatuur doet niet veel goeds met je parfum. 

 

4. Nagellak

Je nagellak verdient tijdens een warme zomerdag een plekje in de koelkast. Door de hitte kan de textuur en de kleur van je nagellak veranderen. 

6. Natuurlijke producten

And last but not least: ook je natuurlijke beautyproducten zijn beter af in de koelkast. Als je dit niet doet, kunnen er bacteriën in het product ontstaan en ligt hij binnen de kortste keren in de prullenbak.

Lees ook: Meghan Markle zorgt voor een nieuwe make-uptrend