Met dit trucje wordt je uitgedroogde mascara binnen 2 minuten weer als nieuw

Make-up door Laura

Of je nou vijf of vijftig euro voor je mascara hebt neergeteld, op een gegeven moment droogt-ie uit. Linea recta in de prullenbak en een nieuwe bestellen? No way, wij weten een heel slimme beautyhack waardoor je uitgedroogde mascara nog langer meegaat. En het mooiste is: je hebt het waarschijnlijk al in huis.

Lees ook: VIDEO: Blond(er) haar zonder te verven

Klonterig goedje

Mascara's drogen langzamerhand op doordat er bij elk gebruik lucht bij komt. Het product wordt steeds droger en minder vloeibaar. Bij een uitgedroogde mascara lijkt het alsof hij op is: er zit weinig van het zwarte goedje op de borstel en als je het aanbrengt, klontert het vreselijk. Geen mooi gezicht! 

Lifehacks

Hét hulpmiddel waarmee je weer een soepel mascara-goedje krijgt, is... lenzenvloeistof! Doe twee (niet meer!) druppels vloeistof in je mascara, draai 'm weer dicht en schud een paar minuutjes. Je hernieuwde mascara is gelijk klaar voor gebruik. Je kunt dit trucje niet oneindig herhalen, maar je mascara gaat zeker een week langer mee! 

Bonustip

Het mooiste resultaat krijg je als je van tevoren met een stukje toiletpapier alle lagen oude mascara van het borsteltje verwijdert. Je ziet het verschil gelijk! 

Klaar is kees! 

Check de hack op TikTok of bekijk de video hier.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl)

Lees ook: Video: Met dit trucje maak je supersnel sproetjes bij jezelf