Gaby: 'Mijn zus koos er bewust voor om alleenstaand moeder te worden' - Zus in het Zonnetje

Zussen: als kind trek je elkaar misschien de haren uit het hoofd, maar zussen kunnen óók heel bijzonder zijn. Speciaal voor Ze's Zussenweek gingen wij op zoek naar díe zussen die wel een plek in de spotlight verdienen. Vandaag zet Gaby (34) haar zus Dominique (33) in het zonnetje, omdat zij bewust alleenstaand moeder is geworden.

Zus in het zonnetje Gaby en Dominique

Mijn zusje Dominique is 33 jaar en woont samen met haar pasgeboren zoontje Billy. Sinds Dominique moeder is geworden, voel ik mij als grote zus verantwoordelijk om haar te helpen. Wij zijn echt het tegenovergestelde van elkaar. Eerlijk gezegd hebben wij geen grote ruzies, maar we bekvechten wel soms. Maar Dominique staat als zusje wel altijd voor mij klaar en luistert naar mijn gezeur. Ik weet dat zij over veel dingen anders denkt, maar ze geeft dan geen mening en luistert gewoon naar mij. Ook past ze vaak op mijn kinderen.” 

In het zonnetje

“Mijn zus heeft er bewust voor gekozen om alleenstaand moeder te worden. Ze heeft meerdere relatie gehad, maar deze waren niet serieus genoeg. Haar gevoel om moeder te worden werd steeds groter en sterker, dus besloot zij om alleen moeder te worden. Toen ze het mij vertelde, zei ze: ‘ik wil dit en kan dit alleen’. Ze is zelf op zoek gegaan naar een donor en door middel van inseminatie is ze zwanger geworden. Ze is op 31 mei bevallen van mijn neefje Billy en ik ben zo trots op haar. Ze doet alles alleen! Ik zou tegen haar willen zeggen: 'Lieve Dominique, ik heb zoveel respect voor jou dat je ervoor hebt gekozen om alleen het ouderschap aan te gaan. Ook hoe je nu alles aanpakt met je pasgeboren zoontje. Ik kan niet met woorden uitdrukken hoe trots ik op je ben.'"

Eerder in het zonnetje:

Jessica: 'Mijn zus heeft na veel ellende haar geluk gevonden' - Zus in het Zonnetje