Mean girls: 5 lezeressen over hun sneaky vriendinnenstreken

Psyche & spiritualiteit door Karin
 
Wij vrouwen kunnen maar wat lief zijn voor onze BFF’s. Luduvudu? Wij komen langs met chocola en tissues. Een truitje lenen? Be our guest. Maar soms… soms kunnen wij vrouwwezens echt ronduit ver-schrik-ke-lijk sneaky zijn.
 
Want het is nou eenmaal al vaak genoeg wetenschappelijk aangetoond dat wij vrouwen elkaar als concurrent zien in plaats van (alleen) als vriendinnen. Onze looks spelen hierin vaak een grote rol en we kunnen als geen ander achter elkaars rug om of onderhuids onze 'concurrenten' afkraken. Ook onze vriendinnen hebben het weleens te verduren, zij het op een iets mildere, maar toch sneaky manier. Onderstaande lezeressen biechten – met het schaamrood op hun kaken – op.
 
Bridget (28): “Als ik liefdesverdriet heb en slecht in m’n vel zit, kan ik soms dingen doen uit onzekerheid, waar ik later niet trots op ben. Zo ook een aantal jaar geleden. Ik was op dit moment wat mollig en ik was met een vriendin op vakantie die wat slanker was dan ik. Ik kan op zo’n moment ontzettend jaloers en onzeker worden, vooral als zij heel de dag in bikini paradeert en ik alle mannen naar haar zie kijken. Elke avond stond ze in haar mooiste outfit op de dansvloer en voelde ik me er een beetje bijhangen als 'de lelijke vriendin van'. Toen ze op een gegeven moment een wat minder charmante outfit aantrok en vroeg wat ik ervan vond, riep ik heel hard: 'Jaaa, leuk! Doen!' Heel slecht inderdaad. Maar voor één keer die vakantie mocht ze er wel wat minder fabulous bijlopen vond ik...”
 
 
Maartje (25): “Vroeger op de basisschool kon ik eigenlijk al een beetje een sneaky bastard zijn. Als mijn zusje en ik namelijk wat kregen van m’n ouders en we zelf moesten uitvechten wie wat precies kreeg, ging ik heel sneaky doen. Dan zei ik bijvoorbeeld: ‘Aaah, die trui met die stippen is leuk!’, terwijl ik dan eigenlijk de trui met de hartjes wilde. Maar dan wilde m’n zusje dus de trui met die stippen omdat ik daar zo enthousiast over was. Probleem opgelost…”
 
Plien (26): “Eigenlijk vind ik mijn sneaky vriendinnenstreek geheel geoorloofd. Ik had (en heb) namelijk een lievelingsfilm: Love Actually. Toen een vriendin deze film een keer wilde lenen, vond ik dat natuurlijk geen probleem. Tot ik vroeg of ze ‘m terug wilde geven. Mevrouw zei doodleuk dat ze ‘m al had teruggegeven, wat absoluut niet zo was. (Dát is pas een sneaky vriendinnenstreek.) Toen ik een keer bij haar was zag ik ‘m dan ook gewoon ergens liggen. Wat ik gedaan heb? Ik heb de film heel snel in m’n tas gepropt mét nog een andere leuke film van haar erbij die ik weleens wilde zien. Toen ze binnenkwam zette ik natuurlijk m’n állerliefste glimlach op terwijl ik braaf in m’n thee zat te roeren…”
 
 
Jennifer (29): “Toen ik een keer in de kroeg stond met een van mijn vriendinnen zag ik een leuke vent waarmee ik graag een babbeltje wilde maken. Echter, ik zag op een gegeven moment dat hij meer geïnteresseerd was in mijn vriendin dan in mij. Mijn gekrenkte ego kon dat niet hebben. Toen ik merkte dat zij ook wel interesse in hem had, dacht ik: als ik ‘m niet krijg, krijg jij ‘m ook niet. Bovendien had ik geen zin om de rest van de avond in m'n eentje in de kroeg te staan, terwijl zij met die kerel zou staan kletsen. Dus verzon ik een smoes dat ik hem wel vaag kende en wist dat-ie gewoon een vriendin had. Mijn vriendin heeft dus de rest van de avond geen aandacht meer aan hem geschonken en geen oogcontact meer gezocht. Achteraf schaam ik me dood dat ik zó laag kon zinken…”
 
Monique (26): “Mijn beste vriendin heeft een jurkje waarin ze er superleuk uitziet. Misschien wel té leuk, waardoor ik mezelf gewoon lelijker voel. En ik wil er natuurlijk ook superleuk uitzien, dus ik vroeg haar afgelopen zomer een keer of ik dat jurkje mocht lenen voor een feestje waar we heen gingen. Maar eigenlijk wilde ze dat jurkje zelf aan, tenzij ze iets anders leuks kon vinden. Dus ik zat haar constant te pushen van: ‘ooh dit jurkje moet je aandoen, staat je echt goed!’ of ‘maar deze is ook superleuk!’. Oké, het lag er misschien een beetje te dik bovenop, en volgens mij had ze wel door dat het eigenlijk alleen maar eigenbelang was. Gelukkig kan ze het hebben en uiteindelijk mocht ik haar jurkje aan, jeej!”

Biecht maar op: heb jij weleens een sneaky vriendinnenstreek geleverd?