Dus toch: vrouwen komen sneller aan dan mannen en wel hierom

Sport & gezondheid door Michelle Habets

Veel mannen kunnen twee pizza's wegwerken zonder een gram aan te komen, terwijl wij alleen al door te kijken naar een stuk taart ineens drie kilo zwaarder voelen. Nee, het zit niet tussen je oren! Biochemicus Sylvia Tara verklaart in haar boek ‘Waarom de één wel dik wordt en de ander niet’, dat vrouwen inderdaad meer moeten vechten voor het perfecte gewicht dan mannen.

Lees ook: Niet leuk! Wijn is een van de grootste boosdoeners bij rimpels

Zwanger

De schrijfster legt uit dat het vrouwelijk lichaam de voedingsstoffen makkelijker omzet in vet. Daarentegen bestaat het lichaam van een man meer uit bot- en spiermassa, hierdoor kunnen ze sneller kilocalorieën verbranden en minder vet opslaan. Dit alles heeft te maken met de hormonen en de biologische factoren, vertelt Sylvia. Vet geeft ons lichaam het signaal dat er genoeg voedsel is om ongesteld te worden of zwanger te raken. Onze ronde billen en heupen zorgen ervoor dat we een kleine spruit op de wereld kunnen zetten. Dus omarm ze maar!

Eten na het sporten

We zwoegen in de sportschool, maar vervolgens zouden we alle verloren calorieën er weer aan kunnen eten. Herkenbaar? Ja, bij ons ook! Gelukkig is dit wederom de schuld van Moeder Natuur. Na het sporten stijgt het zogeheten hongerhormoon bij vrouwen vele malen meer dan bij mannen, vooral na inspanningen waarbij je meer dan 400 kcal verbrandt. Doordat we na het sporten honger krijgen en gaan eten, compenseert je lichaam al dat bewegen. En je raadt 't al: hierdoor kan een hele work-out soms weinig verlies opleveren.

via GIPHY

Lees ook: Zo krijg je mooie dikke billen