Lifestyle / Eten
Eten

Rollende Keukens Amsterdam 2018: Alles wat je moet weten

Staat ‘ie al in je agenda? Van 9 t/m 13 mei wordt het Westergasterrein in Amsterdam weer omgetoverd tot een waar voedselwalhalla voor een kakelverse editie van Rollende Keukens. Verwacht foodtrucks met overheerlijke gerechten, de lekkerste drankjes en hopelijk een stralend zonnetje.

Lees ook: Yum! Zo maak je zelf de lekkerste avocado frietjes

Rollende keukens: gratis entree

Dit jaar wordt het Westergasterrein voor de elfde keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa: Rollende Keukens. Een kaartje voor dit evenement hoef je niet te kopen, want de entree van Rollende Keukens is nog altijd gratis. 

Rollende keukens: food

Op het terrein van Rollende Keukens vind je alles op het gebied van food en drinks. Van gastronomische vreetkarren en excentrieke pizzatrucks tot vette hamburgers en culinaire hoogstandjes. Vlees, vis, vega - het is er allemaal. Je ziet de mooist versierde trucks voorbijkomen die opgezet worden als kleine (rollende) keukens waar de lekkerste gerechten worden klaargestoomd.

Met een beetje geluk zit je met je neus in de zon onder het genot van livemuziek te nippen van een heerlijke Catalaanse bubbel, Limburgse pilsener of een wijntje van een van de wijntrucks.

Rollende keukens: vervoer

Als je in Amsterdam woont spring je natuurlijk gewoon op de fiets richting het terrein van Rollende Keukens. Met openbaar vervoer kun je vanaf Amsterdam Centraal bus 21 en tram 10 richting Rollende Keukens pakken. Met de auto komen wordt sterk afgeraden, want dat is een drama.

Lepeltje lepeltje Amersfoort

Kun je geen genoeg krijgen van alle foodtrucks en gezelligheid? Dan kun je met Pinksteren ook naar de vijfde editie van Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. Het is een vergelijkbaar concept als Rollende Keukens met muziek, food en een leuke markt.

Lees ook: Hik! In deze Nederlandse steden wonen de grootste zuipschuiten