Waarom je altijd je nieuwe kleding moet wassen voordat je het draagt

Fashion door Laura

Natuurlijk weet je wel dat een paar anderen voor jou dat jurkje, die broek of dat T-shirt ook hebben gepast. Maar liever denken we daar niet aan. Wassen? Dat komt later wel... We shinen het liefst de volgende dag al in onze nieuwe outfit. Nou, het volgende onderzoekje bewijst dat je je nieuwe kleding beter linea recta in de wasmachine gooit na aankoop.

kleding wassen

Lees ook: Heb je een liedje in je hoofd? Zo kom je er vanaf

Poepbacteriën

"Het zijn niet vier, vijf of zes mensen die de kleding voor jou hebben aangepast. Het zijn er dozijnen en dozijnen, als dat kledingstuk weken of maanden in de winkel hangt", vertelt microbioloog Philip Tierno. Uit zijn onderzoeken blijkt dat veel van die kleding bomvol bacteriën zitten van andere klanten. De type bacteriën die hij vond waren het norovirus, streptokokken, stafylokokken en zelfs *kots* poepbacteriën. 

via GIPHY

Allergische reactie

Deze ziekteverwekkende beestjes zijn niet de enige reden om je nieuwe kleding eerst een wasbeurt te geven. De chemicaliën of coating kunnen namelijk voor een allergische reactie of huiduitslag zorgen. 

Maar... wees gerust, je hoeft niet al je kleding met terugwerkende kracht te gaan wassen. Volgens Philip Tierno is de kans op een infectie "heel klein". Pfiew!

Lees ook: Openingszinnen Tinder: zo word je een baas in het beginnen van een gesprek