Yummy: De eerste calorieneutrale ijsbar ter wereld opent in Amsterdam

Eten door Roos

Met de donkere winterdagen achter de rug stijgen de temperaturen deze week eindelijk weer tot een voorjaarsniveautje. En daar hoort natuurlijk een lekker zomers ijsje bij. Ben je nog niet bikini-ready? Geen zorgen, in deze ijsbar hoef je je ijsje niet te laten staan. Hier betaal je namelijk niet met geld, maar met verbrande calorieën.

Lees ook: Oudere dame in scootmobiel in De Rijdende Rechter maakt heel wat los op Twitter

Eerst zweten, dan eten

In Koupe's calorieneutrale ijsbar wordt het bezoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt om een goede balans zelf te ervaren. De bar is namelijk uitgerust met spinningfietsen, roeiapparaten en crosstrainers die precies je calorieverbruik meten. Zo kun je zelf je gewenste aantal calorieën bij elkaar sporten en inruilen tegen ijs ter waarde van de verbrande calorieën. Zo sta je quitte, terwijl je geniet.

Het gaat om de balans

Het initiatief voor de calorieneutrale ijsbar komt van ijsmerk Koupe om te benadrukken dat een gezonde levensstijl hand in hand kan gaan met lekker eten, zolang je maar een juiste balans nastreeft. 

Lifestyleblogger Jet van Nieuwkerk zal de ijsbar morgen openen: "In aanloop naar de zomer maken mensen zich massaal druk om de aangekomen winterkilo's, wat vaak resulteert in een ongezond en moeilijk crash-dieet. Zonde, want met een juiste balans kun je heerlijk verantwoord eten, het hele jaar door. Daar hoort ook een ijsje bij!" Amen.

Lees ook: Niet leuk! Wijn is een van de grootste boosdoeners bij rimpels