Paasdiner: de leukste recepten en tips

Eten door Michelle Habets

Dit weekend is het weer zo ver: het is Pasen. Yay! Natuurlijk zullen veel mensen een lekker paasontbijt gaan klaarmaken, maar stap eens uit je comfort zone en nodig je familie en vrienden uit voor een heerlijk paasdiner. Hieronder vind je de beste adviezen om jouw paasdiner onvergetelijk gezellig en lekker te maken! 

paasdiner

Lees ook: Pasen 2018: DIY, inspiratie en ideetjes

Paasmenu

Een paasmenu samenstellen is niets niks, de één is vegetariër en de ander is allergisch voor noten. Vraag van tevoren aan je gasten wat zij wel en niet mogen eten tijdens het paasdiner en voorkom een boel hongerige magen. Om je alvast een handje te helpen, hebben wij twee overheerlijke paasmenu’s voor je samengesteld: 

Paasdiner menu 1:

Decoratie is alles bij paasdiner

Bij een paasdiner speelt het eten natuurlijk de hoofdrol, maar ook de decoratie is niet geheel onbelangrijk. Door te kiezen voor een mooie kleur servetten met een tafelkleed in bijpassende pasteltinten, zullen je gasten spontaan opbloeien! En om je paasdiner nog kleurrijker te maken, kun je kiezen voor een bos tulpen of paastakken. 

Voor of na het paasdiner: paaseieren schilderen 

Komen er bij jouw paasdiner ook kleine kinderen langs? Dan is het misschien een leuk idee om een aparte knutseltafel neer te zetten. Laat de kinderen aan deze tafel lekker kleuren of paaseieren schilderen. Als je geen ruimte hebt voor een extra tafel, kun je andere leuke activiteiten organiseren. Stel voor om na het hoofdgerecht een gezamenlijke wandeling te maken. Zo kunnen de mini gasten even uitrazen en houd je iedereen tijdens jouw paasdiner tevreden! 

Samen paasdiner koken

And last but not least: geniet zelf ook! Om te voorkomen dat je tijdens jouw paasdiner in je eentje staat te kokerellen, kun je ook vragen of een familielid je wilt helpen in de keuken. Have fun

Lees ook: Wat te doen met Pasen? De leukste paasuitjes