Oudere dame in scootmobiel in De Rijdende Rechter maakt heel wat los op Twitter

Media door Roos

Wil van Boekkooi mag dan op leeftijd zijn, haar strijdlust wordt er niet minder om. Als haar onrecht wordt aangedaan, zet ze alles op alles om haar gelijk te halen in het programma De Rijdende Rechter. Het zit zo: om er zelfstandig op uit te kunnen besluit Wil een scootmobiel aan te schaffen. Na een flinke korting te ontfutselen is ze helemaal in haar nopjes. Maar wanneer blijkt dat ze óók recht had op een gratis achteruitkijkcamera, voelt ze zich tekort gedaan: “Voordat ik heen ga wil ik dit opgelost hebben.”

Lees ook: Chloe (58) droomt van een leven in een rolstoel: 'Ik wil dat mijn benen verlamd raken'

"Ze steken 'm maar in de reet"

Vlak voordat de scootmobiel geleverd wordt, krijgt Wil een folder in de bus van hetzelfde bedrijf. Daarop staat dat zij bij aanschaf van een scootmobiel een gratis achteruitkijkcamera krijgt. Het bedrijf laat haar echter weten dat zij geen recht heeft op deze deal, want ze heeft al een flinke korting ontvangen. Dat schiet bij Wil in het verkeerde keelgat en ze laat het er niet bij zitten: "Ze steken 'm maar in de reet."

Het oordeel van mr. John Reid

Na beide partijen geduldig aangehoord te hebben en zelf ook een ritje in een scootmobiel gemaakt te hebben, gaat rechter mr. John Reid in beraad. Zijn conclusie? De achteruitkijkcamera is bedoeld om nieuwe klanten aan te trekken en Wil had al een scootmobiel aangeschaft op het moment dat ze de folder onder ogen kreeg. Het was wellicht netjes geweest om haar met terugwerkende kracht alsnog de camera te geven, maar daartoe was het bedrijf niet verplicht. Wil krijgt dus geen gratis achteruitkijkcamera op haar scootmobiel. Wil: "Ik ben het er niet mee eens, maar ik kan het nu wel laten rusten." Eind goed, al goed en Wil rijdt, eh, druipt af in haar racemonster.

Twitter gaat los

Bekijk hier de hele aflevering. Natuurlijk bood deze spraakmakende aflevering weer flink wat voer voor enthousiaste Twitteraars.

Lees ook: Kijkers willen dat Nederland een voorbeeld neemt aan Dubai’s boetesysteem in Ellie op Patrouille 

Beeld: KRO NCRV