Op deze dag van de week ben je het minst knap

Beauty door Julia

We kennen het allemaal. Je hebt zo’n dag dat je in de spiegel kijkt en denkt: 'blegh'. Je haar zit niet, je huid is dof, je hebt donkere kringen en je tanden lijken geler. Uit onderzoek blijkt dat de meeste van ons dit op dezelfde dag hebben. Spoiler: het is niet op maandag. 

Lees ook: Is het slecht om te slapen met je beha aan?

Vertraagd effect

We denken vaak dat maandag onze slechtste dag is, maar dat is helemaal niet zo. De dag dat wij er allemaal niet zo heel best uitzien valt namelijk middenin de week: op de woensdag. Dit is de dag dat we er het meest moe en oud uitzien. Dit blijkt uit een onderzoek van het merk St. Tropez.

Hoe dit komt? Ons lichaam doet er veel langer over om de slechte dingen van weekend te verwerken dan we denken. Het effect van al die glazen wijn, hapjes en feestjes tot in de late uurtjes zie je pas 72 uur later terug op je gezicht! 

Wat kun je eraan doen?

Ook je slaaptekort zie je pas 48 uur later terug in je uiterlijk. Had je maandag plafonddienst? Dat zie je dus óók woensdag terug in je gelaat.

Nu je dit weet, kun je je hierop voorbereiden! Douche dinsdag extra lang, was je haar, doe een gezichtsmasker op. Dit zal je woensdag draaglijker maken. Camoufleer donkere kringen met een extra laagje concealer. Een felle kleur lipstick trekt alle aandacht naar je lippen en zorgt voor een 'I can do this'-gevoel. 

via GIPHY

Lees ook: 3 manieren waarop je slaapkamer jouw slaap beïnvloedt

SaveSaveSaveSave