Seks & relaties / Seks
Seks

8 x Seksvoornemens voor 2019 - VRIJ-dag

New year, new you! Misschien was 2018 een geweldig seksjaar voor je. Toch zijn er altijd dingen die beter kunnen. En wij zijn natuurlijk niet te beroerd om je daar een handje bij te helpen. Nouja.. Niet letterlijk natuurlijk. Maar met deze 8 voornemens helpen we je wel een eindje op weg. De uitvoering mag je zelf doen. 

1. Plassen na de seks

“Ik beloof plechtig dat ik in 2018 áltijd zal plassen na de seks.” Ja, zeg dat maar even tegen jezelf. Die vervelende blaasontstekingen had je deels gewoon aan jezelf te danken, luiwammes! 

2. Denk meer aan jezelf

Wat nou de seks is klaar als de man klaar is? Nee, nee, nee, dit jaar pik jij dat niet meer. Jij zal bevredigd worden. En veel ook. 

3. Nieuwe dingen

Zeg maar doei tegen die routine en probeer eens wat nieuws. New year, new you! Probeer een ander standje of trek een spannende outfit voor je lief aan. We horen je denken ‘nee hè, wat een moeite’, maar geloof ons, doe het nou maar. Het is écht leuk. 

4. Maak meer tijd vrij voor solo ritjes

Iedereen heeft het altijd druk, maar het is belangrijk om ook te ontspannen. Dit kan met een boek, serie of een warm bad. Maar wat dacht je van een lekker potje masturberen? Je wordt er niet alleen zelfbewuster van, maar je slaapt ook nog eens heerlijk. Daar kan geen slaapmutsje tegenop. 

Lees ook: Seksbucketlist voor 2018

5. Géén. fake. orgasmes. meer.

Heb je wel eens een orgasme gefaket? Je bent niet de enige, maar lieft 67% van de vrouwen faket wel eens een orgasme om haar partner niet te kwetsen of de boel een beetje op te schieten. Maar heb je je wel eens gerealiseerd dat je hierdoor de kans op een echt orgasme misloopt?! Serieus, daar heb je alleen maar jezelf mee. Als je partner je niet op de juiste manier bevredigt, probeer dat dan bespreekbaar te maken op een goed moment (en niet tijdens de seks). 

6. Omarm je lichaam

Probeer dit jaar niet meer bezig te zijn met je lichaam tijdens de seks. Op die manier raak je alleen maar afgeleid en kun je minder genieten. En dat gaat ten koste van de kwaliteit van je vrijpartij! Probeer je lichaam te omarmen zoals het is. Dat komt zowel je zelfvertrouwen als je seksleven ten goede.

7. Meer spanning tussen de lakens

Spice de boel een beetje op met wat speeltjes. Routineuze vrijpartij in doggystyle? Voeg een vibo toe. Standaard missionarispositie? Betrek er eens een cockring bij. Niet zo van de speeltjes? Doe dan een spelletje met seksdobbelstenen. Let maar op hoeveel beter je elkaar dan leert kennen. 

8. Maak een seksbucketlist

Met een bucketlist kun je al je spannende ideeën zo afvinken. Inspiratieloos? Wij hebben de grote Ze.nl Seksbucketlist voor 2019 voor je gemaakt. Veel plezier!

Lees ook: Onderzoek: Porno kijken nog steeds taboe onder vrouwen