Hoera: nieuwe anti-katerpil op de markt

Sport & gezondheid door Miranda

En de naam is... Zober! De pil is ontwikkeld door de Nederlandse geneeskundestudent Niels Pesser en zijn vader Jacco. Is dit dan eindelijk de manier hoe wij van die ellendige katers af kunnen komen?! 

Groene thee

De twee kwamen op het idee de pil te produceren toen ze vier jaar geleden samen op fietsvakantie waren. "We hadden het er toen over, dat een kater en fietsen lastig samengaan. En toen kwamen we het juiste stofje tegen in groene thee."

Duur succes

De pil slaat goed aan, en dat met name bij studenten. "De mensen uit mijn kring die de pil getest hebben, hadden uiteindelijk geen hoofdpijn of misselijkheid", aldus Niels. In de afgelopen drie weken zijn er ongeveer honderd doosjes besteld. Voor een doosje van zes pillen betaal je € 5,95. Ondanks dat dit niet veel lijkt, is niets minder waar. Voor een optimale werking moeten er namelijk evenveel pillen geslikt worden als geconsumeerde glazen alcohol. Dat betekent dus dat wanneer je 10 glazen drinkt, je 10 pillen moet slikken en ongeveer 10 euro kwijt bent voor een (hopelijke) kater-vrije ochtend. Best pittig. 

Twijfel

Daarbij is niet iedereen overtuigd van de werking van de pil. Frans Russel, hoogleraar farmacologie en toxicologie van de Radboud Universiteit, laat weten dat hij er weinig brood in ziet. "Op basis van wat ik lees, acht ik het een onwerkzaam preparaat. Het effect van thee op de afbraak van alcohol is zo'n 10 tot 15 procent. Heeft het lichaam normaal een uur nodig om een glas bier af te breken, dat doet het daar nu vijftig minuten over."

Hmmm... Ga jij het alsnog proberen?

Lees ook: Dronken aan de yoga: 'Tipsy Yoga' is nu een ding