Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Foto van Erika's heroïneoverdosis ging jaar geleden viraal: hoe gaat het nu met haar?

We zien er steeds meer over in het nieuws en via documentaires: de heroine-epidemie in de VS is groter dan ooit. Veel Amerikanen hebben door de gemakkelijke uitgifte van pijnstillers een verslaving ontwikkeld voor deze medicijnen. Maar door de hoge prijzen kunnen deze pijnstillers vaak niet meer betaald worden. Het gevolg? Een groot gedeelte zoekt een goedkopere oplossing: heroine. De gevolgen zijn desastreus en ronduit deprimerend. Ook de 26-jarige Erika Hurt kon daarover meepraten. Vorig jaar ging haar foto viraal op het internet waarop te zien was hoe ze zojuist een overdosis had gekregen. Nu deelt ze opnieuw een foto en is alles veranderd.

Overdosis

De beruchte foto die de politie van Erika nam was geen prettige: erop te zien was hoe de 26-jarige Amerikaanse zichzelf zojuist een overdosis heroine had toegediend. Met open mond, spuit nog in haar handen en ogen dicht zat ze achter het stuur in haar auto. Met haar huilende baby op de achterbank. De foto werd bewust door de politie gedeeld om de desastreuze en schrijnende gevolgen van een heroineverslaving aan te tonen. Na deze foto werd haar zoontje bij haar moeder in huis geplaatst en moest de doodzieke Erika, die ternauwernood de overdosis overleefde, afkicken en vechten om haar kindje terug te krijgen. 

Nuchter

Nu gaat er weer een foto viraal van haar en ditmaal gelukkig wél om alle goede redenen. Ze deelde zelf een update op haar Facebook, precies een jaar na de vorige foto. Het bijschrift luidt: "1 jaar nuchter! Ik heb er lang over nagedacht of ik de foto van vorig jaar nog eens moest posten, omdat het absoluut het dieptepunt uit mijn leven was. Maar ik doe het wel. Zoals jullie allemaal weten had ik een overdosis op een parkeerplaats, terwijl mijn lieve zoontje bij me in de auto zat. Maar wat jullie misschien niet weten is dat deze overdosis vandaag precies een jaar geleden gebeurde. Ik wilde de foto nogmaals plaatsen omdat het precies laat zien wat een heroineverslaving is. En ook omdat ik nooit wil vergeten wat de verslaving met mij deed. Maar wat ik toen niet wist, was dat mijn leven drastisch zou veranden. Vandaag zie ik wat voor goeds die foto me heeft gebracht. Vandaag ben ik weer een moeder voor mijn zoon. Vandaag ben ik in staat om te zien waar een verslaving toe leidt en vandaag ben ik EEN JAAR NUCHTER! Ik heb zoveel mensen te bedanken, teveel om op te noemen. Maar weet wel dat ik mijn herstel niet alleen heb gedaan. Ik had een grote groep supporters achter me om me te helpen nuchter te blijven."

Lees ook: Yasmine (20): 'Ik werd op mijn 15e in Palestina uitgehuwelijkt'