Onderzoek: Drink dit alcoholische drankje om je vruchtbaarheid te vergroten

Kinderwens door Laura

Een veelgehoord advies van vruchtbaarheidsgoeroe’s is om een wijntje of biertje te laten staan om je de kansen op een zwangerschap te vergroten. Een nieuw onderzoek claimt dat het tegendeel waar is. Wetenschappers hebben ontdekt dat een aantal wijntjes drinken juist helpt!

onderzoek vruchtbaar

Vijf glazen rood

Het is lastig om voor te stellen dat alcohol ooit goed is voor je gezondheid, maar dit onderzoek heeft een voordeel ondekt. Een universiteit in de Amerikaanse staat Missouri onderzocht het effect van alcohol bij 135 vrouwen tussen de 18 en 44 jaar. De dames moesten in een dagboekje bijhouden hoeveel en wat ze dronken. De onderzoekers vergeleken de resultaten vervolgens met de vruchtbaarheid van de vrouw. Wat bleek nu? Vrouwen die minstens vijf glazen rood per maand dronken, hadden meer eitjes ten opzichte van vrouwen die weinig dronken.

Lees ook: 8 x waarom je een partner met een hoge emotionele intelligentie wil

Een vruchtbaarheidsboost is niet het enige gezondheidsvoordeel van een glaasje rood op zijn tijd voor vrouwen. Vorig jaar ontdekten wetenschappers van de University of California dat het bestandsdeel resveratrol in wijn de kans op PCOS (polycysteus ovarium syndroom) kan verlagen.

Wacht even met hollen naar de slijterij, want de Britse vruchtbaarheidsexpert heeft het volgende te melden. “Een foetus blootstellen aan alcohol kan onomkeerbare schade geven, dus de alcoholconsumptie van vrouwen die zwanger willen worden, moet teruggebracht worden naar maximaal twee glazen wijn per week.”

Lees ook: Sporten tijdens zwangerschap: wat mag wel en wat mag niet?