De trends voor babynamen van 2017

Kinderwens door Laura

Henk, Truus, Piet, Anita en Bert. Over een tijdje zijn ze ernie meer. Ouderwetse namen sterven na een tijdje uit. Geen probleem, natuurlijk. Wat de babynamen-experts NameBerry tippen als de nieuwe ‘Jan’ en ‘Truus’, is ook zeker niet verkeerd.

babynamen 2017

Vroegâh was het gebruikelijk om je nieuwste spruit naar zijn opa of oma te vernoemen. Vandaar al die generaties Henk, Jan, Cornelis en Kees. Tegenwoordig is dat wel anders. De ouders van 2017 worden steeds creatiever. Kroost wordt vernoemd naar de leukste beroemdheden, personages van favoriete films en series en jeugdhelden. Dit zijn de trends van 2017:

Juniper and Jayceon

Lekker Amerikaans, dat dan wel. Maar zoals alles, waait het vanzelf wel over naar ons kikkerlandje.

Namen die beginnen met ‘Ad’

Adalynn, Adaline, Adley et cetera. De naam Adalynn is nu 31 keer populairder dan in 2006.

Namen die eindigen op ‘lee’ of ‘ly’

Denk niet: Kelly en Kimberlee. Denk wel: Blakely, Finnley, Kingsley, Adley. Pailee stond op de derde plek van meest populaire naam van het decennium. Brantley was de tweede meest trendy naam voor jongens.

Namen van beroemdheden

Actrice Isla Fisher zorgde voor een babynamenboom van ‘Isla’. Ook populair werden de namen Leighton (van Gossip Girl-actrice Leighton Meester), Mila (Kunis), Thiago (Silva) en Zayn (Malik, ex-bandlid van One Direction).

Opschepnamen

Soms ontvangt een baby een naam die enorme verwachtingen schept. Een paar jaar geleden was dat Wolf en Storm. In 2017 is de opschepnaam Legend achttien keer populairder dan tien jaar geleden. Ook het aantal kinderen met de naam Major is flink gegroeid in aantal.

Koninklijke namen

Blame the Kardashians. Koninklijke titels als babynaam zijn ook trendy. Veel ouders gaan voor: Reign, Royalty, King of Prince.

Jeugdhelden

Als je je telg wil vernoemen naar een held uit je jeugd, dan kies je anno 2017 de achternaam. Wat dacht je van de namen: Lennon, Monroe en Hendrix.

Namen van populaire tv-programma’s

Dit is eigenlijk wel een trend van alle jaren, maar de namen zijn natuurlijk steeds anders. Aria (van Pretty Little liars), Arya (Game of Thrones) en Archer (van gelijknamige serie) staan nu ook op de lijst hippe namen.

 

De populairste meisjesnamen van de laatste jaren:

Royalty

Adalynn

Paislee

Isla

Adaline

Nova

Addilyn

Leighton

Bristol

Lennon

Adley

Harper

Blakely

Henley

Aria

Paisley

Reign

Monroe

Mila

Juniper

 

De populairste jongensnamen van de laatste jaren:

Jayceon

Brantley

Knox

Bentley

Thiago

Iker

Zayn

Hendrix

Legend

Finnley

Kingston

Vihaam

Princeton

Arlo

Archer

King

Kingsley

Jaxton

Major

Lennox

 

Lees ook: Sarah onderging vijf keer een abortus: 'Ik heb zo'n spijt'