Dit is waarom je je gezicht niet onder de douche moet wassen

Gezicht door Roos

De een doucht 's ochtends en de ander liever in de avond. Wat je voorkeur ook is, er is een ding dat je na het lezen van dit artikel altijd in gedachte zult houden. Was jij tijdens een douchebeurt namelijk je gezicht met heet water? Dan wordt het misschien tijd om deze gewoonte aan te passen, omdat dit volgens experts schadelijk is voor je huid.

Schadelijk voor de huid

Volgens Charlotte Cho, eigenaresse van Soko Glam, kun je beter niet meer je gezicht wassen onder de douche. Direct contact met het hete water is namelijk schadelijk voor de huid in je gezicht. Het hete water zorgt ervoor dat natuurlijke en essentiële oliën die op je huid zitten, worden verwijderd. “Wat overblijft is een zwakke en kwetsbare huid”, legt Cho uit aan BuzzFeed

Gezicht wassen met lauw water

In plaats van je gezicht onder de douche te wassen, kun je het beter na de douchebeurt in de wasbak wassen met lauw warm water. Douche je altijd koud? You go girl! Naast dat dit om meerdere redenen super goed voor je is, kun je tijdens een koude douchebeurt ook gerust je gezicht onder de douchekop houden.

Oh by the way, je doet ook al je hele leven deodorant verkeerd op. Fijne dag nog!

Lees ook: Gebruik dit in plaats van scheerschuim voor superzachte benen