Deze natuurlijke middeltjes zijn ook een make-up remover

Gezicht door Lien

Vloeibaar goud! Oftewel: plantaardige oliën. Deze multifunctionele stoffen zijn namelijk perfect om te gebruiken als make-up remover. Superhandig, want zo weet je zeker dat je geen schadelijke of irriterende stofjes op je gezicht smeert.

Natuurlijke make-up removers

Vervang je je make-up remover liever met wat natuurlijker spul? We got you. Er bestaan verschillende natuurlijke stoffen die je als remover kunt gebruiken. Vooral plantaardige oliën zijn effectief. En ook nog eens gezond! De meeste bevatten namelijk antioxidanten, die je huid soepel en gehydrateerd houden. Andere stofjes in de oliën werken kalmerend en ontstekingsremmend. Het liefst gebruik je er eentje die 100% plantaardig is, zodat er geen bewaarstoffen aan zijn toegevoegd. Een olie kan je simpelweg op een wattenschijfje druppelen en vervolgens over je gezicht halen om de make-up te verwijderen. Er zijn geen agressieve surfactants in verwerkt, in tegenstelling tot veel cosmetische removers! Tegelijkertijd voedt een olie je huid en kan je het ook als bodylotion of haarverzorging gebruiken.

Ook interessant: Waarom parfumvrije producten beter zijn

Allemaal leuk en aardig, maar welke kan je dan gebruiken? Een veelgenoemde favoriet is de jojobaolie. Er zijn nog tientallen andere soorten oliën die je zou kunnen gebruiken, dus kies er vooral een die jij chill vindt of misschien al toevallig in huis hebt staan.