Waarom parfumvrije producten beter zijn

Gezicht door Lien

Geparfumeerde producten kunnen heerlijk ruiken. Geuren als vanille en jasmijn geven je verzorgingsroutine al snel een luxe tintje. Toch is je huid er allesbehalve blij mee. Hoe dit precies zit? We leggen hieronder voor je uit waarom je je skincare zoveel mogelijk parfumvrij wilt houden.

Wat zijn geparfumeerde producten?

Een geparfumeerd product is een verzorgingstool met parfum erin verwerkt, bijvoorbeeld een lotion, scrub of gel. Dit zit erin omdat het aangenaam is om die geur te ruiken en je het daardoor vaker wilt gebruiken. Er bestaan allerlei verzorgingsproducten met parfum erin. Denk bijvoorbeeld aan een bodywash met de geur van kersenbloesem of een handcrème die naar kokos ruikt.

Ook interessant: nagellak zonder schadelijke stofjes

Waarom parfumvrije producten?

Nu maakt het over het algemeen voor je handen een stuk minder uit of je er geparfumeerde producten op gebruikt, maar je gezicht en bepaalde delen van je lichaam zullen er toch wat minder blij mee zijn. Dit omdat het je huid kan irriteren. Vooral als je een gevoelig huidtype hebt kun je al snel van irritaties last hebben. De parfum laat dan rode plekken of jeuk ontstaan. Ook kan je huid door al die toegevoegde geurtjes vatbaar worden voor ontstekingen. Genoeg redenen om eens kritisch door je skincare producten te neuzen en misschien het één en ander voor een geurloze variant te verwisselen.