9x super voordelen van cranberry

Beauty door Priscilla N.
Wij vinden cranberries heerlijk! Behalve dat de rode bes onwijs lekker is, is het ook supergezond en eigenlijk zelfs een wondermiddel. Anti-aging, geheugen verbeteren; cranberry kan het allemaal. Dit en nog veel meer…

1. Detoxing

Cranberries zijn rijk aan antioxidanten die helpen bij het zuiveren van het lichaam. Daarnaast verbeteren ze de stofwisseling en de spijsvertering.
 
2. Anti-aging
De antioxidanten helpen tevens bij het vertragen van het verouderingsproces, omdat het bloed wordt ontdaan van gifstoffen. Door de rode vruchtjes blijft de huid er dus langer jong uitzien, en daarnaast wordt ook de levensduur van inwendige organen verlengd.


3. Versterken van het immuunsysteem 
Bij het regelmatig eten van cranberries worden schadelijke stoffen - die het immuunsysteem kunnen verzwakken- uit het lichaam gespoeld. Met automatisch een versterking van dit systeem tot gevolg.
 
4. Bijdragen aan goede mentale gezondheid
Cranberries bevatten tryptofaan, een aminozuur waarvan bekend is dat het een voorloper van serotonine is. Van voedingsmiddelen met deze stof is wetenschappelijk bewezen dat het eten hiervan de productie van serotonine verhoogd, waardoor je je mentaal beter voelt. Daarnaast hebben studies ook aangetoond dat ze goed zijn voor de hersene, en voor het verbeteren van het geheugen.
 
5. Huidverbetering
Veenbessen - dit is trouwens de Nederlandse vertaling van cranberries - staan er ook om bekend te helpen bij huidproblemen als acné, dermatitis, psoriasis en eczeem.

6. Gezond gebit
Regelmatig eten van cranberries helpt bij het voorkomen van tandplak en dus ook van tandsteen. De vruchten bevatten namelijk zuiverende stoffen welke ook werkzaam zijn voor het gebit.


 
7. Goede conditie van het hart
Een te hoog cholesterol kan ervoor zorgen dat de vaatwanden verstopt raken, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten. Cranberries kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. 

8. Bestrijden van blaasontsteking
Bij blaasontsteking hoef je niet meteen te grijpen naar antibiotica, probeer het eerst te bestrijden met cranberrypillen. Cranberry helpt namelijk bij het behandelen en voorkomen van infecties van de urinewegen.
 
9. Bestrijden van kanker
Deze laatste durven we niet hard te maken, maar er schijnen studies te zijn die aan hebben getoond dat de rode besjes de groei van kankercellen remmen.

Weet jij nog een voordeel van het eten van cranberries?
 
Bron