Wat je nog meer met shampoo kunt doen

Beauty door Priscilla N.
Ongetwijfeld gebruik jij ook shampoo voor het wassen van de haren. Maar wist je dat je hiermee veel meer kunt dan alleen de lokken schoon krijgen? Je leest hier negen shampootrucjes, van het gebruik als scheerschuim tot aan…

1. Schoonmaken van je make-up borstels
Om infecties te voorkomen is het belangrijk om je make-up borstels van tijd tot tijd schoon te maken. Shampoo is hier een perfect hulpmiddel voor. Breng wat shampoo aan op een (natte) borstel en wrijf dit goed in. Spoel het vervolgens af met warm water. Eventueel kun je de borstels ook in een badje van shampoo en water laten weken.
 
2. Scheerschuim
Behaarde benen of oksels, maar geen scheerschuim meer in huis? Geen paniek. Je hebt vast nog wel wat shampoo in de badkamer staan. Dit kun je prima als scheerhulpmiddel gebruiken.
 
3. Verzachten van de voeten
Onze voeten hebben het vaak zwaar te verduren door het dragen van hakken en het vele lopen. Een trucje van schoonmoeder; smeer je voeten voor het slapen gaan in met een klein beetje shampoo en trek dunne sokken aan. De volgende dag zullen je voetjes heerlijk zacht aanvoelen.
 
4. Wassen van delicate kleding
Sommige kleren hebben een beetje extra aandacht nodig en kunnen niet in de wasmachine gewassen worden. Was deze kledingstukken in een sopje van water en shampoo. Ze zullen hierdoor weer heerlijk fris zijn en - misschien wel belangrijker - nog steeds intact zijn.
 

5. De badkamer schoonmaken
Geld uitgeven aan dure schoonmaakmiddelen voor de badkamer? Nergens voor nodig. Schoonmaken met shampoo zal ervoor zorgen dat de badkamer weer helemaal gaat blinken! Scheelt overigens ook wat tijd, tijdens het haren wassen kun je meteen de tegels even schrobben.
 
6. Een bubbelbad maken
Dit is alleen voor de gelukkige dames onder ons met een bad. Als je van flink wat bubbels houdt; shampoo bubbelt veel meer dan gewone badschuim.
 
7. Schoenpoets
Als je favoriete pumps of andere leren schoenen hun glans een beetje zijn verloren, poets ze dan op met wat shampoo. Ze zullen er dan weer zo goed als nieuw uitzien en lekker shinen.
 
8. Vlekken-verwijderaar
Sommige dingen, wat dacht je van make-up, kunnen soms lelijke vlekken op kleding veroorzaken. Shampoo kan gelukkig een uitweg bieden. Breng er wat van op de vlek aan vóór je het kledingstuk in de wasmachine doet, ét voilà, de vlek zal na het wassen verdwenen zijn.
 
9. Je eigen bodyscrub maken
En last but not least, je kunt van shampoo ook een fijne hydraterende bodyscrub maken door wat zout of suiker er doorheen te mengen.
 
Weet jij ook nog een handig shampootrucje? Zo ja, laat het ons weten!