Beautyproducten uit eigen keuken

Beauty door Priscilla N.
Je beautyvoorraadje begint op te raken en het is nog lang geen payday… Herkenbaar? Geen paniek, want wist je dat je in je keukenkast stiekem aardig wat beautyproducten kunt vinden? We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

1. Havermout

Havermout kan helpen bij het bestrijden van acne omdat het een ontstekingsremmend effect heeft.
How to: Kook de havermout met wat water, laat dit afkoelen en smeer het papje vervolgens op de plekken waar je last hebt van acne. Laat het ongeveer tien minuten intrekken en spoel het hierna af met lauwwarm water.


2. Eieren

Eieren kunnen prima dienen als een haarconditioner.
How to: breek twee á drie eieren - afhankelijk van je haarlengte - in een kom. Even goed roeren... en giet het goedje vervolgens over je lokken heen. Laat dit opdrogen en spoel het haar hierna af met koud water. Hello shiny hair!

3. Citroen

Heb je last van pigment- en/of ouderdomsvlekken, dan kan citroen een uitweg bieden.
How to: wrijf een aantal weken met een opengesneden citroen over de donkere plekjes heen en spoel dit af met water. Je zal na een tijd opmerken dat de vlekken verminderen. 

4. Kokosolie

Heb je last van droge en weerbarstige plekjes op de huid? Kokosolie is dan je beste vriendin. 
How to: Smeer de droge plekken in met kokosolie en het zal meteen zachter aanvoelen. Fijne bijkomstigheid, het ruikt héérlijk!


5. Bakpoeder

Je kent vast microdermabrasie wel? Zo niet; dit is een beautybehandeling waarbij de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd, met een verbeterde huidstructuur en conditie als resultaat. Maar vergeet deze dure behandeling. Hetzelfde effect kun je namelijk bereiken met bakpoeder!
How to: meng drie eetlepels bakpoeder met één eetlepel water. Breng dit vervolgens met circelende bewegingen aan op het gezicht. Laat het vijf minuten intrekken, en spoel het gelaat hierna schoon met warm water.

6. Zetmeel - bakpoeder

Droogshampoo is een geweldige manier om vet haar tegen te gaan en daarnaast om lekker veel volume te creëren. Helaas kan zo een busje spray soms aan de prijzige kant zijn, maar niet getreurd; zetmeel in combinatie met bakpoeder is hét alternatief.
How to: voeg aan een halve kop zetmeel twee eetlepels bakpoeder toe. Even husselen en sprenkel het op de haarwortels.

7. Honing

Honing heeft een hydraterend effect en is daarom uitermate geschikt als middel voor het winterklaar maken van de huid.
How to: voeg een paar druppels honing toe aan je bad, ét voilà!
 


8. Theezakjes

Last van dikke ogen in de ochtend? Theezakjes kunnen een uitweg bieden. Thee bevat namelijk twee belangrijke componenten waardoor de zwelling bestreden kan worden; cafeïne en tannines.
How to: Laat twee theezakjes vijf minuten in gekookt water trekken. Laat de zakjes hierna een tijdje afkoelen in de koelkast, en leg ze daarna op de ogen, zo lang als je zelf prettig vindt.

9. Avocado

Met een avocado kun je huidveroudering en een droge huid tegengaan, wederom ook een uitermaat geschikt product voor het winterklaar maken van de huid.
How to: ontdoe een avocado van de schil en pit. Prak de vrucht tot een zacht mengsel, en breng dit vervolgens aan als gezichtsmasker.

Weet jij nog een fijn beautyproduct uit de keukenkast?


Bron