Concealer boven of onder je foundation?

Gezicht door Lien

Voor eens en altijd: moet je concealer nou boven of juist onder je concealer aanbrengen? We geven je het verlossende antwoord op deze prangende vraag. Zo kun je je make-uproutine weer updaten met een nieuwe make-up hack.

Concealer aanbrengen

De één brengt als eerst concealer aan, terwijl de ander dit pas doet na het voltooien van de foundation-stap. Heeft die volgorde effect op het resultaat? We leggen het hieronder voor je uit.

Voor of juist na?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het aanbrengen van concealer na je foundation zorgt voor meer dekking. Dit omdat je hier minder van hoeft te verbruiken als je ‘m als laatste toevoegt. Je hebt dan al een zekere dekking gecreëerd en zo kan het nog beter z’n werk doen, namelijk oneffenheden of fijne lijntjes camoufleren.

Concealer aanbrengen

Iets anders wat een groot verschil in dekking kan maken: hoe je het aanbrengt. Je kunt hiervoor het best een kwast gebruiken. Zo kom je makkelijker bij plekken waar je met je vingers minder goed bij kunt, zoals je binnenste ooghoeken en de rand onder je wenkbrauwen. Om een natuurlijk effect te creëren gebruik je een kwastje waarvan de haren wat verder uit elkaar staan. Wil je juist meer dekking? Dan kies je het best voor een kleine, platte kwast. Door te strijken verdeel je het meer en door te deppen krijg je meer dekking.

Ook interessant: beautytrucjes met citroenen