‘Onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat gevonden in Ben & Jerry’s’

Eten door Laura

Zeg dat het niet waar is… We wisten al dat een pint Ben & Jerry’s verorberen niet bepaald gezond is, maar dit spant de kroon. Het blijkt namelijk dat er mogelijk onkruidverdelger glysofaat zit in ons geliefde Ben & Jerry’s ijs.

Eerst Nutella, toen eieren en nu komt Ben & Jerry’s in opspraak vanwege mogelijk schadelijke inhoud. Een Amerikaanse consumentenorganisatie heeft het ijs uit winkels in Franrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië onderzocht en kwam tot een schokkende ontdekking. Dat schrijft het AD.

Landbouwgif

In twaalf van de veertien onderzochte pints zaten namelijk hoeveelheden glysofaat  Dit is een beruchte onkruidverdelgingsmiddel. Een wetenschapper van HRI Labs die het onderzoek leidde liet weten dat het gevonden gif “aanleiding kan geven tot zorg voor de volksgezondheid”.

Het volledige onderzoek wordt momenteel gepresenteerd op een persconferentie van de Groenen in het Europese Parlement. 

Update: Reactie Unilever

Unilever heeft inmiddels gereageerd. Een woordvoerder zegt de bevindingen zorgwekkend te vinden, maar volgens hem is Ben & Jerry's nog steeds veilig om te eten. "We maken ons zorgen, maar we zijn niet totaal verrast. Glyfosaat zit namelijk overal in – van normaal eten, tot natuurlijk en biologisch eten, tot regenwater – en dát is het probleem. Het komt erop neer dat de gevonden sporen lager zijn dan alle maximale hoeveelheden zoals vastgelegd in de voedselveiligheidsrichtlijnen in de VS en Europa," aldus Unilever. Het bedrijf laat ons weten dat een kind 145.000 porties moet eten om tot het maximaal vastgestelde limiet te kopen.

Na een halve pint zijn wij al behoorlijk vol, dus we zitten wel veilig denken wij zo...

Lees ook: Heftig: Veel ernstige bijwerkingen ontdekt bij Essure sterilisatiemethode