Scrub hier je huid mee om van cellulitis af te komen

Lichaam door Roos

Je hoeft er niet over in te zitten dat je een paar putten in je billen of benen hebt, want geloof ons: iedere vrouw heeft het. De een wat meer dan de ander, maar feit is dat 85-98 procent van de vrouwen cellulitis heeft. Toch kun je het verminderen met iets heel simpels dat je hoogstwaarschijnlijk toch al in huis hebt. 

Scrubben met...

Er zijn een heleboel redenen waardoor cellulitis kan ontstaan, zoals hormonale factoren, slechte voeding, levensstijl, leeftijd en simpelweg genetische aanleg. En hoewel ieder lichaam uniek is en het belangrijk is om trots te zijn op je lijf, kun je cellulitis verminderen op een wel heel bijzondere manier. Namelijk door je benen te scrubben met, jawel, koffie! 

Je leest het goed. Terwijl het drinken van koffie cellulitis juist verergert, kan het scrubben met koffie cellulitis verminderen. De cafeïne in de koffie verwijdt je bloedvaten, waardoor de huid strakker wordt. Ook vermindert het vochtophoping en stimuleert het de bloedsomloop.

Zo moet het

Meng koffiedik met een beetje olijfolie of kokosolie. Maak je huid vervolgens nat onder de douche, scrub één minuut en laat vijf minuten inwerken. Spoel vervolgens af met warm water. Wil je het echt grondig aanpakken? Wikkel de ingesmeerde huid dan even in met huishoudfolie en laat een uur inwerken. Dagelijkse herhaling wordt aangeraden. 

Lees ook: WIN: Doe mee aan ons onderzoek en win OGX haarpakket