Dit is de beste zonnebrandcrème (die ook nog eens goedkoop is)

Lichaam door Anne-Fleur

Om op een gezonde manier lekker te kunnen zonnebaden is het belangrijk om goede zonnebrandcrème op te smeren. Vergeet je dit, dan loop je er binnen de kortste keren als een kreeftje bij en dat wil natuurlijk niemand. Helaas lijken alle goede SPF's enorm duur te zijn. We hebben goed nieuws voor je, want bij déze winkel scoor je de beste zonnebrandcrème voor een fijn prijsje. Lees gauw verder!

Lees ook: Waarom je iedere dag SPF op je handen moet smeren

De beste zonnebrandcrème

Run, don't walk to... Action! Deze bekende winkel heeft de beste SPF (Sun Protection Factor) in handen die ook nog eens hartstikke betaalbaar is. Hoe we dat weten? De Consumentenbond doet elk jaar onderzoek naar de beste zonnebrandcrème en daarbij is het goedkope smeersel van de Action als winnaar uit de bus gekomen. Deze SPF is bekroond met drie belangrijke titels: Beste Koop, Beste van de test én Groene keuze. Wow!

SPF30 zonnemelk van Zenova

Je leest het al, de SPF30 zonnemelk van Zenova is dé zonnebrand zie je moet hebben. Dit middeltje van Zenova is in 2023 als beste uit de test gekomen. Niet alleen de SPF30 van dit merk is je beste vriend in de zomer. Eigenlijk zijn alle andere producten ook hartstikke goed (en goedkoop). Zo zijn de Zenova-producten rif-vriendelijk, vrij van microplastics, vegan en rijk aan vitamine E. Wat wil je nog meer?

Goedkoop is duurkoop?

Bij de Action kun je zonnebrand van dit merk al scoren voor onder de zeven euro. Heb je een zonnige vakantie gepland staan? Dan weet je in ieder geval naar welk merk je moet zoeken. Met een aantal flessen van deze zonnebrand kom je natuurlijk veel goedkoper uit dan één fles van een duurder die al twintig euro kost. Goedkoop is duurkoop, maar niet voor deze zonnemelk.

Zonnebrand gebruiken, ook zonder zon

Waar je vroeger enkel dacht aan SPF in je zonnebrand bij een dagje naar het strand, is het steeds meer gebruikelijk om dit mee te nemen in je dagelijkse skincare. Het is tegenwoordig ook vaker te vinden in dagcrèmes of foundations. En ja, het wordt zelfs aangeraden om elke dag SPF op te doen, zelfs in de winter. De belangrijkste reden om SPF te gebruiken, is om je huid te beschermen tegen ultraviolette straling van de zon. Deze straling dringt diep door in de huid en is het hele jaar door aanwezig - dus ook op bewolkte dagen. Hup, hup, inslaan die handel!