Kater? Bij dit bedrijf kun je een 'hangover day' opnemen

De maatschappij door Roos

Niets ergers dan worstelend je werkdag doorkomen als je de avond ervoor nét iets te enthousiast hebt doorgehaald. Je probeert de schijn op te houden dat je zeer productief bezig bent, terwijl je eigenlijk glazig naar Excel sheets staart en probeert te vechten tegen je misselijkheids- en zweetaanvallen. Het Londense bedrijf DICE herkende dat en bedacht er de ideale oplossing voor: de ‘hangover day’.

Als je bij DICE werkt, een onlineticketsite voor feestjes en festivals, staat in je contract dat je een kater-dag mag opnemen. Ja, je leest het goed. Een vrijbrief om de hele dag in bed te blijven liggen met Netflix en afhaaleten. Het enige wat je hoeft te doen is een WhatsAppje naar je baas sturen met ‘muziek’ 🎵, ‘bier’ 🍺 en ‘ziek’ 🤒 emoji’s. Reden genoeg om hier te gaan werken, niet?

Maximaal vier keer per jaar

Het principe van de kater-dag is ontstaan doordat er van werknemers van DICE verwacht wordt dat zij veel werk-gerelateerde feestjes bezoeken. Volgens CEO Phil Hutcheon is het goed voor het bedrijf als haar werknemers tot laat op een feestje blijven hangen, omdat de beste deals vaak na een optreden gesloten worden. Hij vertrouwt erop dat ze de regel niet zullen misbruiken, omdat het nu eenmaal bij hun werk hoort.

Er kleven wel twee voorwaarden aan de kater-dag. Allereerst moet de beruchte avond wel werk gerelateerd zijn. Ten tweede mag men maximaal vier kater-dagen per jaar opnemen. Nou, wij zouden het wel weten!

Lees ook: 6 regels om een kater te voorkomen