Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Vrouwen willen vaker een weekendje weg dan mannen

Reageer 0

Ontspannen: in een tijd dat er (bijna) altijd drukte en rumour om je heen is, is ontspannen een ongekende luxe geworden. Zo'n luxe zelfs, dat wij vrouwen meerdere keren per week (!) denken aan een weekend weg, zo blijkt uit onderzoek. En dat is een stuk vaker dan mannen dat doen. Terwijl weekendjes weg een stuk minder stressvol blijken dan een lange vakantie. 

No stress please

Ga je twee à drie weken op vakantie, dan komt daar vooraf vaak heel wat stress bij kijken. Sterker nog: je lichaam maakt meer van het stresshormoon cortisol aan bij een lange vakantie dan wanneer je gaat scheiden of je je baan verliest! En dat is nou net niet de bedoeling als je wilt ontspannen. Maar hoe kun je dan wel die o zo nodige ontspanning opzoeken? Juist, door een weekend weg te gaan. Niet voor niets dat wij vrouwen daar massaal naar verlangen: uit onderzoek van Droomparken blijkt dat we meerdere keren verlangen naar een weekend de deur uit. Mannen zijn daar een stuk minder mee bezig: zo ongeveer een keer per maand denken ze aan een weekendje weg.

Het ideale weekend weg

Diepe ontspanning is voor de groep ondervraagden de voornaamste reden om er een weekend tussenuit te gaan (83,9%). De tijd die je dan weg bent, brengen de meesten (83,5%) dan weer het liefst voor met vrienden en/ of familie). Wegdutten op de bank doen we dan weer liever niet. Bijna de helft van de ondervraagde Nederlanders (43,5%), zoekt de actie op. En het merendeel (70,5%) gaat dan ook nog het liefst naar een natuurlijke omgeving als een bos waarin volop gewandeld en gefietst kan worden. Maar er zijn wel grenzen aan deze ‘back to nature’ roep want ruim 70 procent vindt het pas echt heerlijk ontspannen als er ook goede restaurants en terrassen in de buurt zijn.

Geen spullen = geen stress

En wil je helemaal stressvrij op vakantie, dan zijn er genoeg plekken in de buurt waarvoor je niet al teveel spullen mee hoeft te nemen en die ook nog eens op een uurtje afstand te vinden zijn. Onze tip? Tinyhouses! Een nieuwe trend, overgewaaid uit Amerika: kleine huisjes, maar van alle gemakken voorzien door hun efficiënte indeling. Daarbij is er genoeg te doen in de omgeving, waardoor je er echt even helemaal uit bent. Willen. Wij. Nu. Dus mannen, luister naar vrouwlief en neem haar lekker een weekend mee. 1, 2, 3... ZENNNN... 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen