Goedkope Halloween kostuums: zo maak je ze zelf

Vrije tijd door Chloe

Oktober is begonnen en dat betekent vooral dat alles weer in het teken staat van Halloween. Heb jij dit jaar ook een Halloween feest? Dan ben je vast al aan het brainstormen over je outfit. Halloween kostuums kunnen best prijzig zijn en dat is nogal zonde. Je trekt zoiets ten slotte maar één keer aan. Daarom hebben wij een aantal kostuums verzameld die je helemaal zelf kunt maken.

Verkleed als skelet

Dit kostuum is ontzettend makkelijk te maken. Een beetje Halloween make-up erbij en je bent net echt een wandelend skelet. Het enige dat je nodig hebt een zwart en een wit t-shirt. Meer hoef je dus niet te kopen. Je maakt dit Halloween kostuum als volgt:

  • Pak het witte t-shirt en een schaar. Knip nu aan de voorkant van het shirt meerdere gaten die als ribbenkast moeten dienen. Vind je dit lastig? Pak dan een sjabloon van een ribbenkast en leg deze op het shirt om zo te bepalen waar je de gaten moet maken.
  • Trek nu eerst het zwarte shirt aan en daar overheen het witte shirt. Zo heb je voor een prikkie een goede Halloween outfit.

Zombie kostuum

Een kostuum met bloed staat natuurlijk gelijk aan een fantastisch Halloween kostuum. Daarom is dit kostuum ook perfect voor jouw verkleedfeest dit jaar. En het voordeel is: je kan hem gewoon maken van wat oude kledingstukken. 

  • Pak een oud oversized wit t-shirt en maak hier verschillende scheuren en gaten in. 
  • Gebruik nu wat nepbloed en maak verschillende vlekken en strepen op het shirt.
  • Nu alleen nog wat make-up om je gezicht wat bleker te maken en you’re ready to go.

Verkleed als heks

Ook voor deze outfit hoef je bijna niets aan te schaffen. Zorg alleen voor een rode top die stuk mag. Verder maak je deze outfit af met wat kleding die je al hebt en kleine accessoires.

  • Maak een paar scheuren in de rode top zodat deze een meer spooky look krijgt. 
  • Een zwarte rok, hoge laarzen en een hoed op en je outfit is al af. Simpel toch?

Harry Potter

Ben jij een echte Harry Potter fan? Dan is dit kostuum perfect voor jou. Het grootste voordeel is dat je voor dit kostuum geen kleding kapot hoeft te maken. Daarbij is dit een combinatie van verschillende basics die bijna iedereen wel in de kast heeft liggen.

  • Combineer een witte blouse, een zwart broekje en een stropdas van je vriend, vader of buurman.
  • Nu alleen nog even met wat oogpotlood een bliksemschicht op je voorhoofd tekenen en je outfit is compleet.