Missie Mystery Land voor nitwits

Vrije tijd door Martine

Dan ben je al geen house-, dance-, trance- of hardstyle-liefhebber, en dus een beetje huiverig voor een dag vol onbekende muziek, komt de regen 's morgens ook nog eens met bakken uit de hemel vallen. Inclusief donder en bliksem. Gewapend met een geile gele poncho vertrokken we toch richting Haarlemmermeer.

Wat direct duidelijk was: wij waren niet de enigen die niet voor de muziek kwamen. Allerlei uiteenlopende typen mensen bezochten het festival op het prachtige Floriadeterrein. Terwijl een aantal bezoekers hun best hadden gedaan met opvallende, vrolijke outfits, liepen er vooral veel regenlaarzen en basic spijkerbroeken en hemdjes tussen de maar liefst zestien tenten rond. Met veel vestjes om middels gewikkeld, want ja: de weermannen en -vrouwen beloofden heel wat ellende.

Al direct was duidelijk: Mystery Land is niet alleen muziek, Mystery Land is meer! Vrolijke tenten op een mooi terrein, geweldig creatieve services (de egostreling-kliniek en het aquarium waarin je in een geleend outfitje een duik kunt nemen voor de foto), een keur aan eettentjes en een goede sfeer. Het grote geluk dat de hoosbuien plaatsgemaakt hadden voor de zon, speelde daar een grote rol bij! Hier voelden wij ons helemaal thuis!

Hoewel Lowlands onze favoriet blijft, kunnen wij met zekerheid stellen dat Mystery Land voor iedereen meer dan geschikt is. Zelfs voor verstokte Lowlands-gangers als wij!