Bootjes kijken op Sail 2010

Vrije tijd door Saskia

Sail wordt gehouden sinds 1975. In 1975 werd het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam gevierd. Vervolgens werd de Sail eens in de vijf jaar gehouden, in 1980, 1985, 1990, 1995, 2000 en 2005. Tijdens Sail 2010 verandert een groot deel van het centrum van Amsterdam in een groot festivalterrein, waar jaarlijks bijna 2 miljoen bezoekers genieten van dans, cultuur, muziek, vuurwerk, lekker eten en drinken, nautische activiteiten en natuurlijk: schitterende schepen!

Programma
Vandaag, op de eerste dag van Sail 2010, zijn alle schepen traditioneel tijdens de Sail In Parade de haven in komen varen. De schepen voeren vanaf IJmuiden via het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Op kop lagen de zogenaamde tallships (enorme zeevaardige zeilschepen), gevolgd door alle andere schepen. In totaal voeren er zo'n 600 schepen mee.

Nog tot en met dinsdag 23 augustus geniet je gratis van optredens van onder andere Ellen ten Damme, Laura Janssen, Jeroen van der Boom, Wouter Hamel en Lisa Lois. Bijna elke avond wordt afgesloten met een schitterende vuurwerkshow op het IJ. Op de laatste dag zullen de boten weer vertrekken in een Sail Out Parade. Kijk voor meer informatie over het gratis evenement, de plattegrond en het programma van Sail 2010 op www.sail2010.nl.

Foto's, filmpjes en Tweets
Op de website sail.mobynow.com vind je een overzicht van alle foto's en filmpjes van Mobypicture.com die met de hashtag #sail2010 verzonden zijn. Ook worden alle tweets met de hashtag #sail of #sail2010 bij elkaar verzameld! Ga je naar Sail? Vergeet dan vooral geen foto's en filmpjes te twitteren! Ga je niet? Dan kun je op deze site toch een beetje de sfeer proeven.

Hotelarrangementen
Ben je van plan om een nachtje te blijven? Sommige hotels die zich midden op het Sail-terrein bevinden, zoals het Mövenpick, bieden speciale arrangementen aan inclusief diner en lunch.

Ga jij naar Sail 2010?

Foto's: Stichting Sail Amsterdam