De Parade 2010

Vrije tijd door Jet

De Parade is een rondreizend festival, waar bezoekers in vier grote steden (Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam) kunnen genieten van voorstellingen op het gebied van theater, dans, muziek, film en beeldende kunst. Van 6 tot 22 augustus staat De Parade, die dit jaar z'n twintigjarig jubileum viert, in Amsterdam en ik nam een kijkje!

Als je je het festivalterrein betreedt, heb je het gevoel dat je een sprookje inloopt. Je ziet felgekleurde theatertenten, gezellige eettentjes, een bar met een fontein op het dak, een zweefmolen... Je waant je in een andere wereld! En zo is de sfeer ook: iedereen is gezellig, ontspannen en open minded. Alles kan en mag op de Parade!

Je kunt er een heerlijk hapje eten (Italiaans, Turks, Japans, Mexicaans en nog meer), een wijntjes drinken, eindeloos kletsen, rondlopen en mensen kijken, maar natuurlijk ook veel gave, bijzondere, hilarische en ontroerende voorstellingen bekijken. Er is voor ieder wat wils. De voorstelling duren van 3 tot 40 minuten en de prijs varieert van 2 tot 8 euro.

Het is dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Parade. Dit jaar kan het nog tot 22 augustus in Amsterdam, anders volgend jaar weer!

Kijk voor meer informatie op de website: http://www.deparade.nl/.

Foto's: Rob de Ruijter & Jaap Reedijk