Accessoiretrends najaar 2010

Mode & trends door Roosmarijn

Haarbandjes
Het was vorig jaar al een trend, al waren het toen meer diadeempjes, maar ook dit najaar gaan we nog meer haarbandjes tegenkomen. En hierbij geldt: hoe opvallender, hoe beter. Denk hierbij aan veertjes á la SATC of een strikhaarband zoals Blair die draagt in Gossip Girl. Ook is het haarbandje met kralen helemaal hot dit najaar. Haarband, Club Manhattan, 29,95.

Kettingen
Kettingen zijn de eyecatchers dit najaar. De trends zijn heel uiteenlopend: van grote, grovere kettingen die een statement maken tot verfijnde kettinkjes met een bedel in de vorm van een bril of een strik. Tip: draag je een simpel jurkje? Maak je outfit dan af met een opvallende, grote ketting. Zo lijkt het alsof de ketting een onderdeel vormt van je kleding. Ga je voor de nonchalante look? Een lief uil-kettinkje geeft net even dat beetje extra. Veelvoorkomende trend: niet alleen zagen we de Parijs-trend al veel bij de t-shirts, ook bij de sieraden zien we deze trend terug. Ketting, Asos.com 39, 57.


Strikjes
Strikjes zijn helemaal hot! Je ziet ze dit najaar letterlijk overal. Op kleding, maar natuurlijk ook op de accessoires. Strikjes zien er niet alleen ontzettend lief uit, maar ze geven je outfit ook een chique uitstraling. Leuk om casual te dragen, maar dus ook prima voor een feestje. Ketting, Accessoirize, 9,90.

Grote ringen

Ook je handen mag je niet vergeten. Dit najaar zijn de ringen opvallender dan ooit. Grote stenen (die matchen met de grove, grote ketting-trend) en stenen in pittige kleuren, zoals turkoois. Goud is niet ordinair meer en mag net als zilver gezien worden. Bijzondere designs zijn ook een belangrijke trend, denk hierbij aan: draken, slangen, leeuwen etc. Ring, Dressrepublic, 25,95.


Bedelarmbandjes
Persoonlijk mijn favoriete trend en voor elk budget te verkrijgen: bedelarmbandjes! Je kunt een kant-en-klare armband kopen, maar je kunt ook je eigen bedelarmband samenstellen met sieradenmerken als Ti Sento en Thomas Sabo. Bedelarmband Lipsy, Asos.com 18,53.


Tassen 
Dit najaar zijn er weer heel veel leuke tassentrends. Net als bij de kleding gaat de nude/camel-trend ook door bij de tassen. Met een beige of cognackleurige tas zit je helemaal goed. Wil je liever wat opvallender voor de dag komen? Laat je dan van je wilde kant zien met dierenprints of (imitatie) slangenleer. De militairenlook zien we ook bij de tassen: van een clutch tot een grote handtas. Ga je op stap? Dit seizoen heb je volop keuze uit de clutch! Dit tasje zonder hengsel is ideaal om overal mee naartoe te nemen en is superchic bij je outfit. Clutch, Asos.com 37,06.