Lifestyle / Eten
Eten

Slik! Bij deze 8 gerechten eet je levende dieren

Je kunt je niet voorstellen dat in Nederland een levend dier onder je neus wordt geschoven in een restaurant. Wij gruwelen bij de gedachte van een spartelende vis op ons bord, maar in sommige delen van de wereld is het een heuse delicatesse. We weten allemaal dat het biefstukje op ons bord ooit door de wei heeft gehuppeld, maar om nou een (deels) levend wezen te verorberen... Dat gaat ons wel te ver. Of je dit lijstje nu gaat gebruiken om jezelf te behoeden of juist om te ontdekken, laten we even aan jou over...

Lees meer in onze galerij

4/4 -

Casu Marzu

Ben je een diehard kaasliefhebber, dan moet je dit eens uitproberen. Deze schapenkaas is zo lang gerijpt dat het vol zit met larven van de kaasvlieg. Misschien voel je 'm al aankomen: de kaas wordt gegeten met de levende maden er nog in. Dat is niet zonder gevaar voor de gezondheid, want de larven worden niet altijd gedood in je maag. Wil je het toch uitproberen, dan moet je er wel voor afreizen naar Sardinië. In de meeste landen is Casu Marzu namelijk illegaal.

 

Ikizukuri

Het woord Ikizukuri is Japanse voor ‘levend bereid’. De restaurantgast mag zelf de vis in de tank aanwijzen. Binnen enkele minuten wordt het klaargemaakt, zodat het vers blijft. De vis wordt wel gevilt, maar leeft inclusief zijn vitale organen nog voort op het bord.

Erg 'iki', inderdaad!

Lees ook: Sushi-fans opgelet: poepbacterie op bezorgde sushi aangetroffen

Ga hieronder verder