Wetenschappers ontdekken medicijnen tegen kaalheid

Haar door Michelle Bakker

Het is een van de grootste angsten onder mannen: kaal worden! Niet voor niets staan schappen vol met middeltjes tegen kaalheid of voor dikker haar. Maar laten we eerlijk zijn: echt helpen doet het niet helemaal. Een wondermiddel tegen kaalheid is er tot nu toe nog niet echt gekomen. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat er binnenkort wél een behandeling mogelijk is tegen kaalheid. En nee, dan doelen we niet op implantaten a la Gerard J. Door middel van stamceltherapie zou het zomaar kunnen zijn dat eigen haar gewoon weer begint te groeien op de plekken waar het voorheen kaal is... 

Komen er medicijnen tegen kaalheid op de markt?

Onderzoek van UCLA

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië, oftewel de UCLA. In dit onderzoek, wat gepubliceerd is in het magazine Nature, wordt uitgelegd dat het allemaal te maken heeft met het metabolische proces in de haarwortels. Lactaat, in de volksmond ook wel melkzuur genoemd, wordt in 'goede' haarwortels voldoende geproduceerd om haargroei te stimuleren. Bij 'slapende' haarwortels ontbreekt het hieraan.

Enkel op muizen getest

Tijdens het onderzoek zijn er twee medicijnen ontdekt die de productie van melkzuur zouden moeten verhogen om het haar weer te laten groeien. Momenteel zijn de medicijnen alleen nog op muizen getest en moet nog uitgewezen worden of ze dezelfde werking op mensen hebben, maar wie weet is dit het begin van een wereld zonder kale batsen... Al is er met een Vin Diesel of Dwayne "The Rock" Johnson natuurlijk helemaal niets mis! 

Lees ook: Waarom we nu moeten stoppen met The Notebook kijken