Föhnen beter dan natuurlijk laten opdrogen?

Haar door Laura

Dacht je net als wij dat je er goed aan deed om geduldig te wachten totdat je lokken vanzelf drogen in plaats van de föhn erbij te pakken en de klus binnen een kwartiertje te klaren? Jarenlang hebben we gelezen en geloofd dat het droog föhnen van je lokken slechter is dan wanneer je de buitenlucht het werk laat doen. En wat blijkt? Allemaal leugens.

fohnen natuurlijk laten opdrogen

Volgens hoofd technologie bij GhD Hair Straighteneres Dr. Tim Moore is het minder schadelijk voor je haren als je de föhn gebruikt. “Het haar op natuurlijke wijze laten drogen duurt lang en water zorgt ervoor dat de buitenste laag van het haar opzwelt en breekt, waardoor het haar wordt beschadigd”, aldus Dr. Moore, die ook een diploma micro-elektronica heeft.

Föhnen op de heetste stand is trouwens nog steeds af te raden. Zo droog je je haar om het gezond en glanzend te houden:

Maak je haren handdoekdroog door het meeste vocht eruit te knijpen met behulp van een handdoek. Let op: niet wrijven, anders ontstaat er pluizig haar. Borstel je haar niet, maar föhn op de koudste stand lok voor lok. Gebruik hierbij een speciale föhnborstel voor nat haar om je haren te temmen. Als je erg last hebt van klitten, kun je een anti-klit spray gebruiken. Happy hairday!

Lees ook: Wat is beter: ’s ochtends of ’s avonds wassen?